Kültür Sanat Kuzeyden esen Jaga Jazzist rüzgârı

Kuzeyden esen Jaga Jazzist rüzgârı

19.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İş Sanat, dünyada olduğu kadar Türkiye’de de kalabalık bir hayran kitlesine sahip olan Norveçli “progressive” caz topluluğu Jaga Jazzist’i sevenleriyle bir araya getiriyor. 

Kuzeyden esen Jaga Jazzist rüzgârı

1994 yılında Lars ve Martin Horntveth kardeşler tarafından kurulan Jaga Jazzist, 1996 yılında yayınladıkları ve dünyayı deneysel caz projeleriyle tanıştırdıkları “Jævla Jazzist Grete Stitz” albümleriyle çıkış yaptı. 2002’de yayınladıkları “A Livingroom Hush” albümleri BBC tarafından yılın en iyi caz albümü seçilince tüm gözler Jaga Jazzist’e çevrildi.

Haberin Devamı

Değişken ve yenilikçi

Caz, rock ve elektronik müziği birleştirdikleri müzikleriyle dikkatleri üzerine çeken Jaga Jazzist, 70’lerin progressive rock müziğinden, 1980’lerin sonunda Birleşik Krallık’ta alternatif rock alt türü olarak ortaya çıkan “shoegaze” akımına uzanan müziklerini değişken ve yenilikçi bir anlayışla sürekli güncelliyor. Sahnedeki enerjik performansları ile kendi hayran kitlelerini oluşturan grup, müziklerinde trompet, trombon, elektrik gitar, basgitar, tuba, klarnet ve vibrafon gibi farklı enstrümanları kullanarak türler kadar tınıları da harmanlayarak müzikal paletini geniş bir spektrumda tutuyor.

Marcus Forsgren, Andreas Mjos, Martin Horntvet, Lars Horntveth, Line Horntveth, Even Ormestad, Erik Johannessen ve Øystein Moen’dan oluşan Jaga Jazzist, 25 Ocak Çarşamba, 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda olacak. İş Sanat’ın yeni sezon biletleri Biletix’te satışa sunuluyor.