Kültür Sanat Lesli Karavil'den stand up gösteriye kadın dokunuşu

Lesli Karavil'den stand up gösteriye kadın dokunuşu

30.03.2021 - 10:40 | Son Güncellenme:

Enerjisi, kararlılığı ve mizahıyla Stand Up dünyasında kadın dokunuşunu hissettiren Lesli Karavil, son yıllarda değişen mizah anlayışında farkını ortaya koyarak izleyicisini eğlendirmeyi başarıyor.

Lesli Karavilden stand up gösteriye kadın dokunuşu

18 yıl boyunca, yurt dışında farklı şehirlerde yaşayıp, yıllarca reklam ajansları ve daha birçok farklı sektörde çalıştıktan sonra, 40’lı yaşlarında oyuncu ve komedyen olma yolculuğunda kendini bulan Lesli Karavil, Stand Up dünyasına kadın dokunuşunu hissettiriyor. ”Kadınlar Güldüremez” inancını kırarak hayatın trajikomik hikayelerini zeki ve muzır bir şekilde sunan Karavil, 2017’den bu yana kahkaha tufanına boğuyor.

Haberin Devamı

Stand Up’ta Erkek Egemenliğine Dur Diyen İsim: Lesli Karavil

Kadın erkek dengesinde bozulma, sistemin çökmesi ve evlilik kurumunun sorgulandığı bir dönemde teknolojinin insanların hayatına getirdikleri ve götürdüklerini incelikle işlediği esprileriyle süsleyen Lesli Karavil, günümüz komedi anlayışına modern bir yorum katıyor. Hep aynı hikâyelerden, esprilerden ve üsluptan bıkanların aradığı yeni bir soluk olan Karavil, Stand Up sektörünün erkek egemen yapısına kadın bakış açısıyla ışık tutmayı başarıyor. Dinmek bilmeyen enerjisini sahnede her daim korumayı başaran ve seyircisiyle bütünleşen Karavil, hikayelerini ise yaşantısından alıyor.

“Ben Sahnede İyi Hissedersem İzleyici de Keyif Alır”

Çocukluğundan bu yana topluluk içinde hikayeler anlatan ve enerjisiyle insanları güldüren Lesli Karavil, şimdi de yüksek enerjisini Stand Up gösterisiyle binlerce kişiye dağıtıyor. Yaşamın kendisi, hayatında geçirdiği evreler ve bu evrelerin zorluklarına farklı bir bakış açısı ile bakma çabasından beslenen Karavil’in kendi yaşamı ve karşılaştığı absürt durumlar Stand Up gösterisinin temelini oluşturuyor. Daha iyiye ulaşmak için hiçbir zaman durmadığını ve her zaman daha iyiyi yapabilmenin formülünü aradığını ifade eden başarılı Stand Up’çı, “Ben sahnede iyi hissedersem keyif alırsam tüm izleyici benle keyif alır” diyor.