Kültür Sanat Livaneli müziği şehirleri geziyor

Livaneli müziği şehirleri geziyor

27.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Zülfü Livaneli’nin besteleri kuşaktan kuşağa aktarılmaya devam ediyor. 50 yıldır özgürlüğün ve umudun notalarını üreten sanatçının besteleri “Bir Kuşaktan Bir Kuşağa Livaneli” etkinliği kapsamında birçok şehirde müzikseverlerle buluşacak.

Livaneli müziği şehirleri geziyor

Şair, müzisyen, senarist, yönetmen ve yazar olan Livaneli’nin unutulmaz şarkılarının dinleyicilerle buluşacağı gecede Nükhet Duru sahnede olacak. Livaneli’nin yakın dostu olan Duru, sanatçının hayatından kısa kesitler anlatarak katılımcıları 50 yıllık öyküye ortak edecek. Her yaştan insana umut olan şarkıları seslendirecek Duru’ya kendine has tarzı ve yorumuyla başarılı müzisyen Mehmet Erdem eşlik edecek. Ayrıca usta müzisyen Ferhat Livaneli de yönetimindeki orkestra ile kardeşi Zülfü Livaneli’nin bestelerine notalarla hayat verecek. 

Haberin Devamı

Bir Kuşaktan Bir Kuşağa Livaneli’ 15 Eylül’de İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda, 18 Eylül’de Antalya Aktüel Açık Hava Sahnesi’nde, 17 Ekim’de Mersin Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde, 18 Ekim’de Adana’da Çukurova Üniversitesi Açıkhava Tiyatrosu ve 5 Kasım’da Bursa’da Osmangazi Salonu’nda müzikseverlerle bir araya gelecek. 

Açıkhavanın konuğu Lola Astanova

Özbekistan doğumlu ABD’li piyanist ve Rusya Piyano Okulu Temsilcisi, Grammy ödüllü Lola Astanova, 11 Kasım 2023 Cumartesi gecesi Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’na konuk oluyor. Astanova’ya konserde 11 kişilik bir yaylı topluluğu da eşlik edecek.