Kültür Sanat Melodiler şimdi sessiz...

Melodiler şimdi sessiz...

05.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Kalan Müzik’in sahibi Hasan Saltık son yolculuğuna uğurlandı. Türkiye’nin müzikal belleğine ve mirasına 30 yıl boyunca katkı sunan Saltık’ın ani kaybı herkesi yasa boğdu. Ailesi, sevenleri ve dostları Saltık’ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı

Melodiler şimdi sessiz...

MESUT YILMAZ 57 yaşında hayata gözlerini yuman Saltık için dün Kartal Cem Evi’nde cenaze töreni düzenlendi. Gözyaşlarının sel olduğu törende Hasan Saltık’ın eşi Nilüfer Saltık, kızı Helin Saltık, oğlu Ekin Saltık ve annesi Karanfil Saltık, Cem Evi’nin avlusunda taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi parti yöneticileri ve belediye başkanlarının yanı sıra Erkan Oğur, Ahmet Aslan, Kenan İmirzalıoğlu, Olgun Şimşek, Ahmet Selçuk İlkan, Ahmet Mumtaz Taylan, Şevval Sam, Oktay Kaynarca, Menderes Samancılar, Yavuz Bingöl, Ercan Saatçi, Kubat, Ali Riza Binboğa, Mazlum Çimen, çok sayıda yapımcı ve müzisyen katıldı.

Haberin Devamı

Melodiler şimdi sessiz...

‘Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ ekibi cenaze nedeniyle sete çıkmadı. Dizinin yapım ve oyuncu kadrosu cenaze töreninde tam kadro yer aldı. Oktay Kaynarca, “Çok önemli bir arşive sahipti. Umarım geri de kalanlar onun mirasına sahip çıkar. En son bir gün önce konuşmuştum. Hep hayalleri olan, hep projeleri olan bir insandı.” dedi. Kenan İmirzalıoğlu ve Olgun Şimşek ise cenazede gözyaşlarını tutamadı. Tören sonrası Hasan Saltık’ın tabutunu öpen İmirzalıoğlu, “Tanıdığım en cömert, en paylaşımcı, en sevgi dolu adamdı. Müzik dünyasına yaptıklarını herkes biliyor ama özelinde dostluğu, muhabbeti bambaşkaydı. Bu sabah kahvaltımda hâlâ gönderdiği bal vardı. Kendimi öksüz kalmış gibi hissediyorum” dedi. Usta sanatçı Ali Rıza Binboğa ise hep insan biriktiren, sevecen, birçok insana yardım eli uzatmış çok değerli bir kardeşimizdi. Bana, ‘Ben senin dedenim elimi öpmen lazım’ diye espriler yapardı. Şimdi elini öpeceğim birisi de yok artık” dedi. Mazlum Çimen de “O bu işin arkeoloğuydu. Kazıyıp çıkartan bir insandı. Bütün kazancını müziğe yatıran bir insandı” ifadelerini kullandı.