Kültür Sanat Metropolis’te yeni dönem başladı

Metropolis’te yeni dönem başladı

29.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Metropolis Antik Kenti kazı çalışmaları, 31’inci yılında tarihin sırlarını aydınlatıyor. Bu yılın kazı çalışmaları Manisa Celal Bayar Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Aybek başkanlığında başladı.

Metropolis’te yeni dönem başladı

Kazı çalışmalarında kente ait su yapıları ve kilise gibi kamusal ve dini alanların araştırılmasına devam edilecek. “Ana Tanrıça Kenti” olarak bilinen Metropolis Antik Kenti kazı çalışmalarında iki sarnıcın da keşfedilmesiyle  birbiriyle bağlantılı dört sarnıçtan oluşan su depolama kompleksinin gün yüzüne çıkarılması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Metropolis’in son dönemlerinde bölgenin önemli dini merkezlerinden biri olduğunu gösteren ve bugüne kadar kapsamlı bir şekilde araştırılmayan Araplıtepe mevkiindeki Geç Roma Dönemi kilise yapısında da bu yıl ilk çalışmalar başlayacak. Antik kenttte bulunan oldukça iyi korunmuş ve geniş alanlara yayılmış durumdaki mozaiklerin temizlenmesi çalışmaları da sürdürülecek. Mozaiklerin yüzeyinde zamanla oluşan kireç tabakalarının temizlenmesi ile zengin renk ve desen çeşitliliği ortaya çıkacak.