Kültür Sanat Miniklere özel ‘Patara’ gezisi

Miniklere özel ‘Patara’ gezisi

25.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Patara Antik Kenti’nin sırları sahnede aralanıyor! İş Sanat’ın yeni oyunu “Pat Pat Patara”, dört yaş ve üzeri minik izleyicileriyle sürprizlerle dolu kentin gizemli tarihinin peşinde heyecanlı bir serüvene çıkıyor.

Miniklere özel ‘Patara’ gezisi

Melisa Vardal - İş Sanat, yeni çocuk oyunu “Pat Pat Patara” ile küçük izleyicileri tarihle buluşturuyor. Yekta Kopan’ın kaleme aldığı, Lerzan Pamir’in yönettiği oyun, arkeolog Aslı’nın önderliğinde Efe, Defne ve sınıf arkadaşlarının Patara Antik Kenti’ne yaptıkları geziyi mercek altına alıyor. Gezi sırasında, Efe ve Defne’nin bir bilmecenin peşine düşerek kentin gizemli tarihini araladığı oyun dört yaş ve üzeri izleyiciler için tarih ve macera temalarını harmanlıyor.

Haberin Devamı

Oyuncu kadrosunda ise Özge Fışkın, Şeyla Halis Çiçekdemir, Baran Güler, Mert Aydın, Derman Çinkılıç, Elif Gizem Aykul, Emrecan Karakum, İrem Kayakököz ve Mehmet Berker Korkmaz yer alıyor. Pamir, Yekta Kopan imzasını taşıyan metindeki en öncelikli mesajın çocuklara bu özel tarihi bölgeyi tanıtmak, buraya ait değerlerle tanıştırmak ve tarihi mirasın önemini anlatmak olduğunu söyleyerek “Oyunu izledikten sonra çocukların bir antik kent görmek istemeleri ve oyundaki çocuklar gibi keşif adına heyecanlanmaları beni çok mutlu eder” diyor. Oyunun biletlerin hızla tükenmesinin ardından yoğun talep üzerine 27 Ocak saat 15.00’e ek bir gösterim konuldu.

Miniklere özel ‘Patara’ gezisi

Farklı bir dünya

- Özge Fışkın:  Çocuklarımız sanatın her dalıyla ne kadar erken buluşurlarsa geleceğimiz o kadar aydınlık olur diye düşünüyorum. Bu noktada hem ebeveynlerin hem de biz sanatçıların sorumluluğu büyük. Tam da bu yüzden bu oyun sayesinde birçok çocuk kalbine dokunabileceğimiz için çok mutluyuz.

Haberin Devamı

- Yekta Kopan:  İş Sanat her zaman nitelikli çocuk oyunlarına yer veriyor. Bu nedenle ebeveynler büyük ilgi gösteriyorlar. Üstelik bu kez farklı bir konu ve bir dünya var. Arkeolojinin bilgi dolu ve gizemli dünyası da ilgi çekiyor tabii. Güçlü bir prodüksiyon, harika bir reji ve teknik yapım, çok değerli bir kadro. Bunlar buluşunca, ilgi de yoğun oluyor elbette.