Kültür Sanat Müzede Sahne’de hep ‘yan yana’yız

Müzede Sahne’de hep ‘yan yana’yız

13.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Sakıp Sabancı Müzesi’nin Sabancı Vakfı desteğiyle gerçekleştirdiği MÜZEDE SAHNE etkinliği bu yıl 17-20 Ağustos 2023 tarihleri arasında yedinci kez gerçekleştirilecek.

Müzede Sahne’de hep ‘yan yana’yız

Sanat yönetmenliğini Ayşe Draz’ın üstlendiği “hep yan yanayız” diyecek olan MÜZEDE SAHNE, sezonun sevilen oyunları ve oyuncularını buluşturan programla izleyicisinin karşısına çıkacak. Paylaşarak hafifletmeye, çoğaltmaya ve ortaklaştığımız insanlık hâllerini anlamaya odaklanan MÜZEDE SAHNE’nin programı, bir arada durmanın, birbirine kulak vermenin, birbirini fark etmenin sonsuz biçimine bakacak.

Haberin Devamı

Usta oyuncu Genco Erkal’ın başrolde olduğu, Dostlar Tiyatrosu tarafından sahneye konan “İmparator”, genç ve başarılı oyuncu Bora Akkaş’ın başrolünü üstlendiği Talimhane Tiyatrosu Yapımı “Harika Şeyler Listesi”, 2022 Afife Tiyatro Ödülleri’nde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu seçilen Pınar Güntürkün’ün başrolünde olduğu Kadıköy Emek Tiyatrosu’nun “Herkes Kocama Benziyor” ve Hakan Emre Ünal’ın başrolüyle Tiyatro Hemhâl’in çok ses getiren oyunu “N’Olcak Bu Yusuf Umut’un Hâli?” oyunları İstanbul’un en güzel manzaralı sahnelerinden Fıstıklı Teras’ta sahnelenecek.

Performanslar da var

MÜZEDE SAHNE’nin programına izleyicileri katılımcı kılan, paylaşımcı bir düşünceyle tasarlanmış ses atölyesi, çocuk oyunları, masal dinletisi ve dans performansları eşlik edecek. Çocukların sanat ve kültür haklarından yola çıkan bir sosyal girişim olan Atta’nın sahneleyeceği “Bully Bully” ve “Çık Dışarı” oyunları, MÜZEDE SAHNE programında yer alan bebek ve çocuk oyunları olacak. Tiyatro BeReZe’nin “Olsa Olmalı Olabilir” başlıklı oyunu, Yapı Kredi Kültür Sanat’ın “İstanbul’un Ulysses’i” projesi kapsamında üretilen ve akademisyen Melih Kıraç’ın yönettiği günbatımı melodrama adlı dans performansının mekânsal uyarlaması, Nazlı Çevik Azazi’nin Agnes Denes’in Yaşayan Piramit’i üzerine kurguladığı, Faysal Macit ve Serdar Avcıoğlu’nun müzikleriyle eşlik edeceği “Yaşayan Anlatılar” dinletisi de programda. 

 

Yazarlar