Kültür Sanat Nasıl geçti evde koskoca bir yıl

Nasıl geçti evde koskoca bir yıl

20.01.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kültür sanat yayıncılığında yeni matbu kaynaklara ulaşmak pek de kolay değil. İnternetle bilgiye hızlı ve kolay erişilebilir olması, kâğıt giderleri vs. derken matbu yayıncılığın değeri daha da arttı.

Nasıl geçti evde koskoca bir yıl

Altyazı Sinema Dergisi’nin çıkardığı “2021 Yıllığı” da bu açıdan değerli bir çalışma ve arşivlik bir kaynak. Yıllık, geçtiğimiz yılın öne çıkan yapımlarını, sinema ve televizyon gündemini çeşitli başlıklar altında inceliyor. Editörlüğünü Ayça Çiftçi ve Ali Deniz Şensöz’ün üstlendiği, Bir Film iş birliğiyle hazırlanan 192 sayfalık yıllığa 36 yazar katkıda bulundu.

Haberin Devamı

En iyiler

Altyazı Yayın Kurulu’nun yanı sıra dergi yazarlarından Ahmet Gürata, Ali Ercivan, Engin Ertan, Eren Odabaşı, Kaan Karsan, Necati Sönmez ve Öykü Sofuoğlu’nun görüşlerine başvurarak hazırlanan Dünyadan 50 Film Bölümü’nde, yılın öne çıkan yapımlarını tek tek ele alan yazılar bulunuyor; ‘yılın en iyi filmleri’ listelerinde pek karşımıza çıkmayacak, ‘keşif’ değeri yüksek filmlere yer veriliyor. Sinemamıza ayrılan bölümde ise Ekrem Buğra Büte’nin yılın yerli kurmaca filmlerine, Necati Sönmez’in yerli belgesellere dair genel değerlendirme yazılarının yanı sıra, Türkiye’deki ilk gösterimi 2021’de gerçekleşen yapımlar arasından seçilen 15 yerli filme yakından bakan yazılar bulunuyor. Yıllıkta, geçtiğimiz yılın en dikkat çekici yapımları arasından seçilen 10 diziye dair incelemeler de dikkat çekiyor. 

Haberin Devamı

“2021 Yıllığı”nı bayilerden, kitapçılardan ve www.altyazi.net/dukkan üzerinden satın almak mümkün.