Kültür Sanat Ödüllü genç sinemacılar ağırlıkta

Ödüllü genç sinemacılar ağırlıkta

17.04.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

40. İstanbul Film Festivali’nin 20-29 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek ulusal yarışmasında önceki filmleriyle dikkat çeken genç sinemacıların ağırlıkta olduğu 13 film yarışacak...

Ödüllü genç sinemacılar ağırlıkta

İKSV tarafından düzenlenen ve 40. yılında üç aya yayılacak İstanbul Film Festivali’nin mayıs ayında düzenlenecek ulusal uzun metraj kurmaca yarışmasında yer alacak filmler açıklandı. 20 29 Mayıs tarihlerinde düzenlenmesi planlanan ve 13 filmin yer aldığı yarışmada önceki filmleriyle dikkati çekmiş genç sinemacılar ağırlıkta.

Yarışacak filmlerden biri “Deniz Seviyesi”nin yönetmeni Nisan Dağ’ın ikinci filmi “Bir Nefes Daha”. Dünya prömiyerini yaptığı Talinn Film Festivali’nden Dağ’a En İyi Yönetmen Ödülü getiren film, İstanbul’un rap müzik sahnesinde geçen bir aşk hikâyesi anlatıyor.
Yarışmada yer alan diğer bir film, ilk gösterimini yaptığı Antalya Film Festivali’nden En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ile dönen “Çatlak”. İlk filmi “Sarı Sıcak” ile İstanbul Film Festivali’nin ulusal yarışmasından En İyi Film Ödülü kazanan Fikret Reyhan, ikinci filmi “Çatlak”ta bir aile içinde bir borç mevzusundan sonra yaşanan çatışmaları aile apartmanında birkaç saat içinde geçen bir hikâyeyle anlatıyor.

İlk filmi “Renksiz Rüya” ile 2018 yılında İstanbul ve Ankara film festivallerinden önemli ödüllerle dönen Mehmet Ali Konar da ikinci filmi “Zin ve Ali’nin Hikâyesi”ni ilk kez İstanbul Film Festivali’nin ulusal yarışmasında izleyiciyle buluşturacak.

Haberin Devamı

İlk kez gösterilecek

“Kar” adlı ilk filmiyle dikkati çeken Emre Erdoğdu’nun siyah beyaz çektiği ikinci filmi “Beni Sevenler Listesi” de prömiyerini İstanbul Film Festivali’nde yapacak.

Emre Akay’ın yönettiği ve bir kadın kahramanın hayatta kalma mücadelesini konu alan “Av” ve Uluç Bayraktar’ın imzasını taşıyan, başrolünde Nejat İşler’in yer aldığı “9,75” Türkiye’de ilk kez İstanbul Film Festivali’nde gösterilecek yapımlar arasında yer alıyor.
Festivalin ulusal yarışmasında yer alan diğer filmler, “Sardunya” (Çağıl Bocut), “Yeniden Leyla” (Barış Hancıoğulları), “Af” (Cem Özay), “Cemil Şov” (Barış Sarhan), İnsanlar İkiye Ayrılır (Tunç Şahin), “Dirlik Düzenlik” (Nesimi Yetik), “Sen Ben Lenin” (Tufan Taştan) olarak sıralanıyor.

Haberin Devamı

9 dalda ödül verilecek

40. İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Yarışma filmlerini değerlendirecek olan Ulusal Yarışma Jürisi bu yıl yönetmen Tolga Karaçelik başkanlığında toplanacak. Ulusal Yarışma Jürisi’nin diğer üyeleri oyuncu Ece Dizdar, sanat yönetmeni ve yapım tasarımcısı Naz Erayda Kurdoğlu, yapımcı Nadir Öperli ve yazar Şebnem İşigüzel olarak açıklandı.

Ulusal Yarışma Jürisi, En İyi Film, En İyi Yönetmen, Jüri Özel Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Müzik olmak üzere toplam 9 dalda ödül verecek.