Kültür Sanat Oscar ödüllü 'Mariupol'de 20 Gün' isimli belgesel Ankara'da gösterildi

Oscar ödüllü 'Mariupol'de 20 Gün' isimli belgesel Ankara'da gösterildi

29.04.2024 - 21:38 | Son Güncellenme:

Oscar ödüllü 'Mariupol'de 20 Gün' isimli Ukrayna yapımı savaş belgeseli, Ukrayna ve Almanya’nın Ankara büyükelçiliklerinin ortaklığında Goethe Enstitüsü’nde gösterildi. Gösterime; Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Almanya Federal Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Oscar ödüllü Mariupolde 20 Gün isimli belgesel Ankarada gösterildi

96'ncı Oscar Ödülleri’nde En İyi Belgesel ödülünü kazanan, Mariupol’de 20 gün isimli Ukrayna yapımı savaş filmi, Goethe Enstitüsü’nde gösterildi. Gösterime; Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Almanya Federal Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, basın mensupları ve davetliler katıldı. Büyükelçi Bodnar, bugün film gösterimi için burada bulunan herkese teşekkürlerini ilettiğini belirterek, savaşın 2 yıldan fazla zamandır sürdüğünü, halkının 2 yıldan fazla süredir acı çektiğini ve Mariupol’ün Ukrayna halkının direniş simgesi olduğunu söyledi. Savaşta şu ana dek hayatını kaybeden askerleri saygıyla andıklarına işaret eden Bodnar, inançlarından hiçbir şey kaybetmediklerini, kazanacaklarına dair olan inançlarını koruduklarını belirtti. Bodnar, bu filmin savaşın gerçekliğini, acı yönlerini ve aynı zamanda kahramanlıkla ilişkisini dünyaya anlattığına vurgu yaptı.

Haberin Devamı

Oscar ödüllü Mariupolde 20 Gün isimli belgesel Ankarada gösterildi

Büyükelçi Schulz ise Ukrayna’nın 2 yıldan fazla süredir sadece Ukrayna’yı değil aynı zamanda Avrupa’nın ortak değerlerini de savunduğuna vurgu yaptı. Şubat 2022’den bu yana Ukrayna’nın yanında olmak için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Schulz, ayrıca Ukrayna’nın yeniden inşası için de çalışacakların dile getirerek, Türkiye dahil birçok ülkenin de kendilerine katılmasını umduğunu kaydetti. 'Mariupol'de 20 Gün' isimli belgeselin gerçekçi oluşuna dikkati çeken Schulz, Rusya- Ukrayna savaşı bağlamında Ukrayna’nın yanında olduklarını vurguladı.

Büyükelçilerin konuşmalarının ardından Ukrayna Ordusu’nun Mariupol savunmasında yer alan ve Türkiye’ye davet edilen askerler, savaş sürecinde Mariupol’de yaşananlara ilişkin düşüncelerini paylaştı ve yaşanmış hikayelerini anlattı. Akabinde 'Mariupol’de 20 Gün' isimli belgesel gösterildi.