Kültür Sanat Oscar Töreni sürprizlerle dolu olacak

Oscar Töreni sürprizlerle dolu olacak

17.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Son yıllarda seyirci sayısında bariz düşüş yaşayan ve pandeminin etkisiyle de gösterişini kaybeden Oscar Töreni, bu sene eski günlerine dönmeyi amaçlıyor.

Oscar Töreni sürprizlerle dolu olacak

Bunun ilk adımı olarak bu sene Oscar Ödül Töreni üç farklı isim tarafından sunulacak üç ayrı bölümden oluşturuldu. Daha önce sunuculuk için Tom Holland’ın adının geçmesinden hareketle, gecede “Spider-Man: No Way Home”daki gibi üç Spider-Man oyuncusunun yani Tobey Maguire, Andrew Garfield ve Holland’ın sahne alabileceği esprileri yapılıyordu hatta. Sonunda sunucuların kim olacağı netleşti. 27 Mart’ta sahiplerini bulacak Oscar Ödülleri’nde töreni Regina Hall, Amy Schumer ve Wanda Sykes sunacak. Oyuncu ve yapımcı Hall; Schumer Emmy Ödüllü komedyen, oyuncu, yazar, yapımcı ve yönetmen; Sykes da Emmy Ödüllü yazar, komedyen, oyuncu ve yapımcı. 

Haberin Devamı

Bu sene Akademi, sosyal medya üzerinden oylama yapacak. Seyirciler, Twitter üzerinden #OscarsFanFavorite etiketini kullanarak 2021’de vizyona girmiş filmler arasından en sevdiği filmi aday gösterebilecek. En çok oy alan filmi öneren seyirciler arasından seçilen şanslı sinemaseverler, 2023’teki Oscar Töreni’ni davetli olarak izleyecek. Benzer şekilde #OscarsCheerMoment etiketiyle 2021’deki filmler içinde en sevdiği sahneyi paylaşanlar arasından seçilen şanslı sinemaseverler de bir sene boyunca sinemada ücretsiz film izleme hakkı kazanacak. Kullanıcılar 3 Mart 2022 tarihine kadar her gün en çok 20 oy kullanabilecek. Bu oylamalarda “Spider-Man: No Way Home”un öne çıkacağı tahmin ediliyor.