Kültür Sanat ‘Oteller Kenti’ sahnede

‘Oteller Kenti’ sahnede

29.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İBB Şehir Tiyatroları 2022-23 sezonunda perdelerini “İstanbul Klasiklerle Buluşuyor” mottosuyla açmasının ardından yerli ve yabancı pek çok klasik yeni yorumlarla tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor. Bu sezonun heyecan uyandıran başlıklarından biri de “İstanbul Şiirle Buluyor”du… 

‘Oteller Kenti’ sahnede

İBB Şehir Tiyatroları, “İstanbul Şiirle Buluşuyor” başlığı altında, şairler ve şiirleri üzerinden oluşturulan özel mekân ve ses evreninde yeni bir ‘anlatı’yı seyircisine sunuyor. Edip Cansever ve “Oteller Kenti” şiiri, Müze Gazhane Meydan Sahne’de 12 Şubat 2023 Pazar günü saat 18.00’de seyirciyle buluşacak. 

Haberin Devamı

Hümay Güldağ’ın uyarlayıp yönettiği “Oteller Kenti”nin müzik tasarımı Hüseyin Tuncel’e, dekor tasarımı Cihan Aşar’a, kostüm tasarımı Ahsen Nur Doğan’a, efekt tasarımı Metin Küçükyılmaz’a, ışık tasarımı Uğur Yıldız’a, görsel tasarım Yakup Altay’a ve koreografi Arda Alpkıray’a ait. “Oteller Kenti”nin oyuncuları ise Hüseyin Köroğlu, Hümay Güldağ ve Aslı Şahin. Piyanoda Orçun Tekelioğlu, solist olarak Berfu Aydoğan etkinliğin müzikleri için sahnede yerini alıyor. Oyun ve etkinlikler için bilet ve davetiyeler; gişelerden, https://sehirtiyatrolari.ibb.istanbul/ adresinden ve İBB Şehir Tiyatroları mobil uygulamasından temin edilebilir.