Kültür Sanat Paris fırtınası

Paris fırtınası

23.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Modanın kalbi bir kez daha Paris’te atıyor. Birbirinden güzel mankenlerin boy gösterdiği moda haftasında, ünlü marka ve tasarımcılar tarafından hazırlanan koleksiyonlarda güçlü kadın imajı vurgulandı

Paris fırtınası

Fransa’nın başkenti Paris’te devam eden İlkbahar/Yaz 2020 Haute Couture Moda Haftası’na birbirinden yaratıcı tasarımlar damga vurdu. Dior’un muhteşem defilesi Rodin Müzesi’nin bahçesinde tasarlanan “The Female Divine” konseptli podyum gerçekleşti. Maria Grazia Chiuri’nin kreatif direktörlüğünü yaptığı marka, her zamanki tavrı ile feminizm ve kadınsılık konseptlerinin altını çizdi. “Ya Dünyayı Kadınlar Yönetseydi?” temasını işleyen Chiuri, doğurganlık gücüne gönderme yaparak, Amerikan feminist akımının kurucusu Judy Chicago’ya selam gönderdi.

Paris fırtınası



Yetimhane havası

Hem Paris’in hem de Fransız modasının olmazsa olmazı Chanel’in Haute Couture koleksiyonun arkasında ise Karl Lagerfeld’in ölümünün ardından bayrağı devralan Virginie Viard vardı. Viard, koleksiyon parçalarında Coco Chanel’in yetimhanede geçirdiği çocukluk döneminden ilham aldı. Grand Palais’te gerçekleşen defileye, bir yetimhane bahçesi havası verildi. Yetimhanedeki rahibe ve öğrencilerin üniformalarından esinlenilen koleksiyona, Chanel’in romantik esintisi eşlik etti. Tasarımlar hem maskülen hem de feminenliğin muhteşem dengesi ve Chanel’in zamansız minimal renkleri siyah ve beyaz ile uyarlandı. Iris Van Herpen tasarımlarının aykırılığını bir kez daha kanıtladı. Markanın karakteristik çizgisini koruduğu koleksiyonda karanlık tonlar ile birleştirilmiş karmaşık lazer kesim ve deri detaylar yer aldı.

Güçlü kadın

Couture Moda Haftası’nda gelecek sezona damga vuracak trendler arasında takım elbiseler ve pelerinlerle güçlü kadın imajı vurgulanırken Coco Chanel ve Virginia Woolf gibi tarihin güçlü kadınlarından ilham alan koleksiyonlar, bu sezonun ana temasının kadın olduğunu gözler önüne serdi. Bütün koleksiyonlarda dikkat çeken fırfırlar, püsküller, saten gibi parlak kumaşlar ve çoklu-katmanlı parçalarla Haute Couture lüksü beden buldu. Şifon ve tüllü elbiseler e özellikle gece elbiselerinde ilkbahar/yaz sezonunda sıkça rastlayacağız gibi görünüyor. Şapka ve saç aksesuarları sezonun en dramatik trendleri arasında yer alıyor. Kaia Gerber’in Givenchy defilesinde taşıdığı “duvak ötesi” saç aksesuarı, Armani’nin minimalist şapkaları, Christian Dior’un zarif taçları, Alexandre Vauthier’in dev tüylü saç aksesuarı ve daha fazlası Paris Moda Haftası’nın güçlü temalarından birini oluşturuyor.

60'LAR...

Paris fırtınası



Giorgio Armani Privé Haute Couture İlkbahar/Yaz Haute Couture koleksiyonuna ise bolca renk ve desen hakimdi. 1960’ların hippi havasını romantikleştirerek koleksiyonuna katan modaevi, dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin kültürel tarihlerine dokunan kumaşları kullandı. Defilede kullanılan takılar da oldukça ön plandaydı.

SIRA DIŞI

Paris fırtınası



Fransız Givenchy markasının gelinliklerden ilham aldığı elbiseleri moda haftasına damga vuran kreasyonlardandı. Omuzları açıkta bırakan göğüs dekoltesi ve çiçek motifli dantellerle ön plana çıkan tasarımlar çok beğenildi.

Derin dekolteler

Paris fırtınası



Alexandre Vauthier Couture İlkbahar/Yaz 2020 Haute Couture koleksiyonunda cesur dekoltelere yer verdi. Derin yırtmaçlar ve göğüs dekolteleri; siyahın zarif havası ile yumuşatıldı. Hem maskülen, hem de feminen parçaların yarattığı sofistike denge defilenin ana ruhunu oluşturdu. Bella Hadid iç çamaşırsız giydiği çizgili takım elbiseyle Moda Haftası’nı salladı. 23 yaşındaki model, yüzündeki minimal makyaj ve ortadan ayırarak toplanan saçlarıyla büyük beğeni topladı.

Yazarlar