Dünya ‘Renkler ele veriyor’

‘Renkler ele veriyor’

11.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Aylar sonra halkın karşısına çıkan Monako Prensesi Charlene’in giydiği kıyafetlerde seçtiği renklerin mutsuz ruh halini yansıttığı öne sürüldü

‘Renkler ele veriyor’

Monako Prensesi II. Albert (64) ile 11 yıldır evli olan ikiz çocuk annesi Prenses Charlene’in (44) mutluluğu bir türlü bulamadığı söyleniyor. Ülkesi Güney Afrika’da 10 ay sinüs tedavisi gördükten sonra döndüğü Monako’da “tükenmişlik sendromu” nedeniyle hastaneye yatırılan Prenses Charlene’in geçen hafta ilk kez kamuoyuna çıkarken tercih ettiği kıyafetlerin ruh yapısını yansıttığı iddia edildi. Prenses uzun bir aradan sonra geçen hafta halkın karşısına çıktığı Monako E- Prix yarışlarında gri bir takım elbise giymişti. Ardından katıldığı Sainte Devote Rugby Turnuvası’nda da lacivert bir midi elbise tercih etmişti.

Haberin Devamı

İstikrar peşinde

İngiliz renk psikoloğu Lee Chambers, prensesin tedavi süreçlerinden sonra canlı renklerden uzaklaştığını söyledi. Chambers, “Özellikle kırmızı, sarı, yeşil, mavi gibi canlı renkleri seven bir kişinin aniden gri, lacivert, siyah gibi nötr renklere yönelmesi, istikrar ve güven aradığının, hayatında zor bir dönemden geçtiğinin göstergesidir” dedi. Uzman, Charlene’in son zamanlarda canlı renklerden uzaklaşma kararının, ruhsal dengesini bulmaya çalışırken “sağlam ve yerleşik” hissetmesine yardımcı olabileceğini de ifade etti.

‘Huzur arıyorum mesajı yolluyor’

Uzman Chamberg, Prenses Charlene’in nötr renkleri tercih etmesinin “huzur aradığı” mesajını verdiğini, renk seçimlerinin dinlendirici bir enerjiyi teşvik edebileceğini söyledi. Chambers, “Giysilerimizde gri, lacivert gibi tonları seçerek çevremize nefes almak için alana ihtiyacımız olduğunu iletiyoruz. Bu renkler güvenin simgesi. Charlene huzuru bulmak için çabalıyor” dedi. Prensesin mutsuzluğunda eşinin evlilik dışı ilişkilerinden doğan iki çocuğunun ortaya çıkmasının etkili olduğu biliniyor. Bu yüzden boşanma iddiaları ortaya atılırken süren evliliğin prensesi mutsuz ettiği konuşuluyor.