Kültür Sanat Rodin’in eli Milliyet Sanat’ta

Rodin’in eli Milliyet Sanat’ta

06.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bedenin temsilini baştan yazan sanatçı Rodin’in Tate Modern’de açılan “The Making of Rodin/Rodin’in Yapımı” sergisindeki el, Milliyet Sanat dergisinin haziran sayısının kapağında yer alıyor.

Rodin’in eli  Milliyet Sanat’ta

Derginin plastik sanatlar sayfalarında ayrıca Koli Art Space’teki “Karşı Pencere” sergisinin küratörlüğünü üstlenen Melike Bayık ile yapılmış bir röportaj ve Milliyet Sanat’ın heykelin Türkiye’deki yerine katkı sağlamak ve eserlerini sergileme fırsatı bulamayan sanatçıların görünürlüğünü artırmak amacıyla düzenlediği II. Heykelde Yeni Keşifler Yarışması’yla ilgili haber var. Derginin sinema sayfalarında Oscar ödüllü Danimarka filmi “Another Round”un Hollywood’da yeniden çevrilecek olması üzerinden en garip yeniden çevrimleri bir araya getirildiği yazı dikkat çekiyor. Sevin Okyay ise bu ay “Nomadland” ile Oscar kazanan Frances McDormand’ın kariyerine odaklanıyor.

Haberin Devamı

Tansel Öngel’le söyleşi

Asu Maro, Ayın Söyleşisi bölümünde “Masumlar Apartmanı” dizisinin yıldızlarından Tansel Öngel ile bir araya geliyor.
Derginin müzik sayfalarında 12 yıl sonra yeni albüm çıkarmaya hazırlanan Kings of Convenience üzerine bir yazı ve Barış Demirel ile bir röportaj yer alıyor. Sahne sanatlarıyla ilgili sayfalarda Burçak Çöllü, Gülhan Kadim ve Ayşegül Uraz tiyatrolar.tv’de seyircisiyle buluşacak “Nihayet Makamı”nı anlatıyor. Ayrıca Monologlar Müzesi’nin beş yazarın beş kısa oyunundan oluşan projesi “Hostel” mercek altına alınıyor. Derginin edebiyat sayfalarında Edip Cansever’in seramik sanatçısı Alev Ebüzziya ile mektuplaşmaları var. Efnan Atmaca, yarım asıra ulaşan “Parasız Yatılı”nın serüvenini Füruzan ile konuşuyor. Podcast sayfasında ise Artemis Günebakanlı müzik sektörüne odaklanıp podcast serisi Dip Gürültüsü’ne ışık tutuyor.