Kültür Sanat Sanat ve siyaset dünyası yasta!

Sanat ve siyaset dünyası yasta!

25.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kovid-19’a bağlı viral pnömoni tedavisi gören Fatma Girik, buna bağlı çoklu organ yetmezliği sonucu 79 yaşında hayatını kaybetti.

Sanat ve siyaset dünyası yasta

Sanatçı için bugün saat 10.00’da Şişli Belediyesi’nde ve 11.00’de Cemal Reşit Rey’de anma töreni düzenlenecek. Teşvikiye Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Girik, vasiyeti gereği 2015 yılında ölen 56 yıllık hayat arkadaşı Memduh Ün'ün yanına, Bodrum’a defnedilecek. Sanatçının vefatının ardından siyaset ve sanat dünyasından taziye mesajları geldi:

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Türk Sineması’nın dört yapraklı yoncasından Fatma Girik hanımefendiyi kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Çok kıymetli sanatçımıza Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Ülkemiz sinemasının bir dönemine damga vuran sanatçımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine sabır diliyorum.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Topluma ayna tutan eserleriyle ve siyasetteki duruşuyla gönüllerde taht kuran Şişli eski belediye başkanımız Fatma Girik’e Allah’tan rahmet diliyorum.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: O sinemanın mavi bakan gözüdür. Dört yapraklı yoncadan birisi kopmuştur. Oynadığı roller ise geleceğe yazılmış bir mektup olarak miras kalmıştır. Sayın Fatma Girik’e Allah’tan rahmetler niyaz ediyor, ailesine ve sanat camiasına sabır ve baş sağlığı dileklerimi iletiyorum.

Haberin Devamı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Hayat verdiği karakterler ile Türk sinemasında unutulmaz izler bırakan değerli sanatçımız Fatma Girik’i kaybettiğimizi üzüntüyle öğrendim.

Hülya Koçyiğit: İçim yanıyor. Canım arkadaşım, o masmavi gözleriyle hepimize enerji, mutluluk veren dev yürekli, benim canım arkadaşım. İnanasım gelmiyor.

Filiz Akın: Şimdi daha haberin şokundayım. Herhalde yanlış duydum diyorum olmuyor. Ah benim dobra arkadaşım. Ben şimdi kime Menekşe Gözlüm diyeceğim?

Cüneyt Arkın: Bağıra bağıra ağlamak istiyorum. O benim can yoldaşımdı. En cesur insandı. Mavi gözleriyle bütün dünyayı mavi ederdi.

Gülşen Bubikoğlu: O güzel mavi gözler hayata kapanmış. O bir cesur yürekti. Ona bir şey olmaz hissi vardı, atlatırdı. Çok üzgünüm.

Itır Esen: Büyüleyici bir ışığı vardı, gözlerindeki yıldızlı parıltıdan etkilenmemek olanaksızdı. Gittiğin yerde seni ayakta karşılayacak tüm sevdiklerin.