Kültür Sanat Sanatın nabzı Tersane’de atıyor

Sanatın nabzı Tersane’de atıyor

18.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’deki çağdaş sanatın buluşma noktası olan Contemporary Istanbul ön izleme günlerinin ardından yarın ziyarete açılıyor. Fuarda 65 çağdaş sanat galerisi ve inisiyatifin temsil ettiği sanatçıların eserleri yer alıyor.

Sanatın nabzı Tersane’de atıyor

Contemporary Istanbul, bu yıl 17. edisyonuyla sanatseverlerle buluşuyor. Fuar yarından itibaren 22 Eylül’e kadar ziyaretçileri ağırlayacak. Akbank ana partnerliğinde gerçekleşen fuar, dünyanın dört bir yanından 65 çağdaş sanat galerisi ve inisiyatifin temsil ettiği sanatçıların eserlerine Tersane İstanbul ortak partnerliğinde ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

558 sanatçı var

17. yaşında Tersane İstanbul’da, 558 sanatçının 1.476 eserini izleyicilerle buluşturacak fuar ticari kimliğinin yanı sıra bu sene; ikinci edisyonuyla “The Yard” dış mekân heykel, video ve enstalasyonlardan oluşan sergisini, Jeff Koons’un BMW iş birliğindeki araba tasarımını, sürdürülebilirlik temasıyla dikkat çeken Contemporary Istanbul Vakfı-Artist in Residence projesini, her sene farklı programıyla dikkat çeken CIF Dialogues by TAV Passport konuşmaları ile İstanbul çemberinin dışına taşan çağdaş sanat girişimlerinin eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Contemporary Istanbul’un ikonik parçası “The Yard” sergisi, Tersane’nin dış avlusuna yayılıyor. Sergide mekâna özel 31 farklı enstalasyon ve heykel var. CI’ın partneri QUA Granite ise, sanatçı Günnur Özsoy’un “Su Taşı” adlı eserini sergileyecek. Sanat pratiğinin temelini organik formlu, üç boyutlu soyut çalışmalarıyla oluşturan heykel sanatçısı Günnur Özsoy’un; Qua Granite için özel olarak tasarladığı eser, doğanın bir parçasını yansıtıyor. Parlayan sedef rengi ve akışkan formu ile sanatseverlere bir su damlasını veya doğada bulunan taşları hatırlatıyor.

Haberin Devamı

Contemporary Istanbul aynı zamanda Türkiye’de yükselen farklı çağdaş sanat girişimleri Are Projects, Antalya; EKAV, Istanbul; İmalat-hane, Bursa; Loading Art Space, Diyarbakır; Noks Art Space, Istanbul; Viable, Istanbul; Videoist, Düzce, İstanbul’a ev sahipliği yapacak. Contemporary Istanbul’a katılım sağlayacak kurumlar arasında Kvareli Foundation for Contemporary Art, Tiflis; Baksı Museum, Bayburt; OMM, Eskişehir de yer alıyor.

‘Gurur verici’

Akbank Yönetim Kurulu ve Contemporary Istanbul Danışma Üst Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer destek verdikleri fuar için “Contemporary Istanbul’un hem yurt içi hem de yurt dışında tanıtılması için geçen 17 yılda aralıksız çalıştık. Bunun bir sonucu olarak yurt dışından fuara ilginin arttığını, Türkiye’de de yeni çağdaş sanat girişimlerinin oluştuğunu görüyoruz. Bu yıl 22 farklı ülkeden galerinin yer alacağı fuarın Türkiye’de yükselen farklı çağdaş girişimlerine de ev sahipliği yapacak olması gurur verici” diyor.