Kültür Sanat Senarist Safa Önal hayatını kaybetti

Senarist Safa Önal hayatını kaybetti

31.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Aralarında “Kanun Benim”, “Tatar Ramazan”, “Ah Güzel İstanbul” ve “Vesikalı Yârim”in de bulunduğu, filme çekilmiş 395 senaryosuyla Guinness Rekorlar Kitabı’na giren usta senarist Safa Önal, 92 yaşında hayatını kaybetti.

Senarist Safa Önal hayatını kaybetti

1930 yılında doğan Önal, küçük yaşlardan itibaren roman ve şiire ilgi duydu. 1945 yılında kısa öykülerle yazarlığa başlarken çeşitli dergilerde de çalıştı. 1950’lerden itibaren sinemaya adım attı ve senaristliğe başladı. Senaryosunu yazdığı son film 2016 tarihli “İkimize Bir Dünya” oldu. “Cingöz Recia” ve “Umut Dünyası” dahil olmak üzere 40’a yakın film yönetti.

Haberin Devamı

Altın Koza, Antalya Altın Portakal ve İstanbul Film festivallerinden çok sayıda ödül kazanan Önal, söz yazarı ve sunucu Sezen Cumhur Önal’ın da kardeşidir.

Geçtiğimiz nisan ayında Senaryo ve Diyalog Yazarı Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SENARİSTBİR) Önal için onur gecesi düzenlemişti. Önal’ın vefat haberini duyuran araştırmacı-yazar Erdem Beliğ Zaman, usta sinemacının yarın Teşvikiye Camii’de kılınacak öğle namazından sonra sonsuzluğa uğurlanacağını bildirdi.