Kültür Sanat Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

25.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

BÜNYAMİN AYGÜN

Haberin Devamı

‘Mimozalı Kadın’ merdivenleri OZAN GÜZELCE

Beyoğlu semtinin Kılıç Ali Paşa Mahallesi’de bulunan Enli Yokuşu’ndaki eskimiş merdivenleri Mimar Sinan Üniversitesi öğrencilerinin çizdiği Osman Hamdi Bey’in “Mimozalı Kadın” eseri ile adeta bir sanat köşesine dönüştü. Merdivenler yeni haliye sanatseverlerin fotoğraf çektiği, sohbet ettiği buluşma noktası haline geldi. Bu merdivenler artık “Mimozalı Kadın Merdivenleri” olarak biliniyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

İşte ‘O AN’ ALİ İHSAN ÖZTÜRK

Dünyada sadece Van Gölü’nde yaşayan ve üreme döneminde tatlı sulara göç eden inci kefalinin engel tanımayan muhteşem yolculuğu görülmeye değer. Yumurtalarını bırakmak için göç eden ve avlanması yasak olan inci kefallerini sadece martılar avlayabiliyor. Ali İhsan Öztürk’ün çektiği bu fotoğraf adeta “O an” fotoğrafı olarak karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

MİLLİYET ARŞİVİNDEN 29 YIL ÖNCE BUGÜN

Baraj açılışı

Atatürk Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde Fırat Nehri üzerine kuruldu. Türkiye’nin en büyük Hidroelektrik Santrali olan tesis, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) dahilinde inşa edildi. Milliyet arşivinden aldığımız 1992 yılına ait bu fotoğrafta Atatürk Barajı’nın 2 ünitesinin açıldığı görülüyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

 

Yıllara meydan okuyor OĞUZ YETER

Kanuni Sultan Süleyman’ın gücü ve Mimar Sinan’ın dehasının vücut bulduğu Süleymaniye Camii, 464 yıldır İstanbul’un kalbinde adeta bir mühür gibi duruyor. Yahya Kemal’in “En güzel mabedi olsun diye en son dinin/Budur öz şekli hayat ettiği mimarinin” dizeleriyle anlattığı Süleymaniye Külliyesi’nin Oğuz Yeter’in drone ile çektiği fotoğrafı.

Şimdiki zamanın hikayesi



Tarihi köy BÜŞRA YAZGAN

Frigya’nın en önemli kaya yerleşimleri, oyma kaya mezarları, peribacaları, şapel ve kiliselerinin bulunduğu Afyonkarahisar’a bağlı Ayazini Köyü 3 bin yıllık tarihe ve kültüre ev sahipliği yapıyor. Kaya mezarları ve peribacalarının olduğu köyü Büşra Yazgan böyle fotoğraflamış.

Şimdiki zamanın hikayesi

www.milliyet.com.tr’ye gelenler

Önce çek sonra paylaş!

En güzel anılarınız artık Milliyet.com.tr’de. Yollayın, sizin de anılarınız yayınlansın!

l FOTO yaz 6688’e gönder
l Gelen mesaja tıkla l Fotoğrafını yükle

Haberin Devamı

Fotoğraf Servisi Müdürü Bünyamin Aygün’ün seçtiği fotoğraflarınız Milliyet Pazar, Milliyet.com.tr ve Milliyet Express uygulamasında yayınlansın...

Şimdiki zamanın hikayesi

Milliyet Sizden Gelenler fotoğraf paylaşım servisi ücretli bir hizmet olup tüm GSM operatörleri için her gönderilen mesaj başına tüm vergiler dahil 3,6 TL ücretlendirilmektedir.