Kültür Sanat Şimdiki Zamanın Hikayesi

Şimdiki Zamanın Hikayesi

23.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Zamana meydan okuyan köprü - İSA DEMİRCAN

Haberin Devamı

Balkanların en ünlü şehirlerinden biri olan Mostar, her detayıyla tarihe yeni bir sayfa açıyor. Şehrin en güzel yerinde konumlanan Mostar Köprüsü ise Osmanlı’dan bugüne zamanın tüm zorluklarına meydan okuyarak varlığını sürdürüyor. Köprünün güzelliği Neretva Nehri’nin berrak sularında kendini bir kez daha gösteriyor.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Tarihin içinden - ENDER YÜKSEKER

Anadolu’da, Osmanlı’nın zengin kültürel mirasının yansımadığı ne var ki… Geçmişten günümüze korunarak gelen mezar taşları âdeta birer sanat eseri. Kimisine ayetlerin kimisine İslami sözlerin kimisine de özdeyişlerin yazıldığı mezar taşlarında hatlar, süslemeler, tuğralar da bulunuyor. Ender Yükseker’in objektifine yansıyan bu görüntü farklı âlemlere kapı açıyor.

Haberin Devamı

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Zürih’in büyüsü - KEVSER ERBAY

Tarihi ve modernliği harmanlayan büyüleyici bir şehir. Nehirler, göller ve dağlarla birlikte olan bu cennet köşesi, ziyaretçilerini büyülüyor. Huzur ve canlılık bir arada yaşıyor. Ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Anadolu kadını - DİLEK SUBAŞI

Geçmişten bugüne Anadolu kadını özverisi ve çalışkanlığı ile öne çıkıyor. Bu coğrafyada hem kadın hem anne hem de toplumun ve geleneğin taşıyıcısı olan kadınlar hayatın her alanında kendilerini gösteriyor. Dilek Subaşı’nın fotoğrafında lavaş yapan bir Anadolu kadını görülüyor.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Öteki Karadeniz - AYTEN ALTINTAŞ

Türkiye’nin en doğusunda yer alan Ardahan, binlerce yıllık zengin ve gizemli tarihi ile doğunun incisi. Tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, farklı kültürlerin izlerini içinde barındıran bu şehir, el değmemiş doğası ile bir hazine. Karadeniz’inin diğer yüzünde, yemyeşil doğanın içine konumlanmış bu masalsı köye Ayten Altıntaş’ın kadrajından tanıklık ediyoruz.

Şimdiki Zamanın Hikayesi