Kültür Sanat Sinematek’le tarihe bakış

Sinematek’le tarihe bakış

07.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sinema tarihinin ve günümüz sinemasının mihenk taşı filmlerine yakından bakmayı ve seyir deneyimini zenginleştirecek tartışmalara alan açmayı hedefleyen Sinematek/Sinema Evi’nin yeni programı, Onat Kutlar Sinema Salonu’nda seyirciyle buluşuyor.

Sinematek’le tarihe bakış

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - Yeni programda Luis Buñuel toplu gösteriminin yanı sıra, bir Mark Cousins seçkisi, Türkiye'den belgeseller ve bağımsız Türkiye sinemasının öne çıkan filmleri yer alıyor.

Haberin Devamı

Sinema tarihinin en zeki, eleştirel, radikal, mizahi, kışkırtıcı ve yaratıcı yönetmenlerinden biri sayılan Luis Buñuel’in en önemli yapıtları, beyaz perdede hep birlikte keşfetmek ya da yeniden hatırlamak isteyenleri bekliyor. Kendisini filmler üzerine filmler üreten bir sinemacı olarak tanımlayan yönetmen Mark Cousins, ülkemizde ilk kez seyirciyle buluşacak yeni filmi “The Story of Film: A New Generation/Filmin Hikâyesi: Yeni Bir Nesil” ve bu filme referansla özel olarak oluşturduğu altı filmlik seçkiyle Sinematek/Sinema Evi’ne konuk oluyor. Adana Film Festivali’nden En İyi Film Ödülü ile dönen “Yaramaz Çocuklar” ve İngiltere’nin Oscar temsilcisi olan “Dying to Divorce/Ölümüne Boşanmak” başta olmak üzere iddialı belgeseller de yeni programda yer alıyor. Sinematek/Sinema Evi, 8 -19 Nisan arasında gerçekleşecek 41. İstanbul Film Festivali’ne de ev sahipliği yapacak.

Yazarlar