Kültür Sanat Sinemaya bahar sürprizlerle geldi

Sinemaya bahar sürprizlerle geldi

27.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İstanbul’da baharın habercisi olan İstanbul Film Festivali’nin programı açıklandı. 17-28 Nisan tarihleri arasında 43’üncü kez düzenlenecek festivale usta yönetmen Wim Wenders konuk olacak.

Sinemaya bahar sürprizlerle geldi

İKSV tarafından düzenlenen İstanbul Film Festivali, 43 yaşında. Bu sene de dünya sinemasının en yeni örnekleri, kült yapıtlar, usta yönetmenler ve genç yeteneklerin son filmlerinin de aralarında olduğu zengin bir seçki 12 gün boyunca sinemaseverlerle buluşacak. Usta yönetmen Wim Wenders festivalin onur konuğu olarak ilk kez İstanbul’a gelecek. Festivalde Wenders’in üç filmi gösterilecek: “Ansel”, “Alice in the Cities” ve “Perfect Days”. Cannes’da En İyi Erkek Ödülü’nü kazandığı “Perfect Days”in yıldızı Koji Yakusho da Japonya ile Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. yıl dönümünde İstanbul’a konuk olacak. Usta Japon oyuncunun üç filmi (“Jûsan-nin no shikakuı”, “Subarashiki sekai”, “Shall we Dansu?”) programda. Wenders ve Yakusho’ya festivalin Sinema Onur Ödülü takdim edilecek.

Haberin Devamı

Programda, artık gelenekselleşen Dünya Festivalleri’nden Genç Ustalar’a, Mayınlı Bölge’den Antidepresan’a, Çiçek İstemez’den Neredesin Aşkım? ve Cinemania’ya 15 farklı bölümde filmler yer alıyor. Sinemaseverler ve müzik tutkunlarını bir araya getiren Musikişinas Bölümü geri dönüyor. 2024 Türk-Macar Kültür Yılı vesilesiyle tasarlanan Macar Rapsodileri bölümü, Macaristan sinemasının en saygın yönetmenlerini bir araya getiriyor. Galalar Bölümü’nde Richard Linklater’ın “Hit Man”i, Ferzan Özpetek’in “Bir İstanbul Üçlemesi: Meze-Müzik-Muhabbet”i, Atom Egoyan’ın “Seven Veils”i gibi merakla beklenen yapımlar var. Berlinale’den Altın Ayı Ödüllü “Dahomey” ve En İyi Belgesel seçilen “No Other Land” de ilk kez İstanbul’da gösterilecek. Bu sene Ulusal Yarışma’nın jüri başkanlığını üstlenen Aslı Özge’nin yeni filmi “Faruk” da Uluslarararası Yarışma kapsamında Altın Lale için yarışacak.

Haberin Devamı

Biletler 5 Nisan’da satışta

Festival biletleri, İKSV Lale Kart üyeleri için 1 Nisan başlayacak indirimli ön satışın ardından 5 Nisan genel satışa çıkıyor. Gösterimler Beyoğlu’nda Atlas 1948 ve Beyoğlu Sineması, Şişli’de CineWAM Premium+ City’s Nişantaşı (Salon 3 ve Salon 7) ve Kadıköy’de Kadıköy Sineması ile Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi olmak üzere altı salonda yapılacak. Gündüz seansları (11.00, 13.30, 16.00, 19.00 ) 120 TL, Eczacıbaşı Genç Bilet ile öğrencilere yalnızca 20 TL. Tüm 21.30 seansları 150 TL. 65 yaş ve üzeri sanatseverlerin tüm seanslara yüzde 25 indirim hakkı bulunuyor.

Ulusal Yarışma filmleri

■ “Son Hasat” (Cemil Ağacıkoğlu), ■ “Beraber” (Mete Gümürhan), ■ “Rosinante” (Baran Gündüzalp), ■ “Büyük Kuşatma” (Sinan Kesova), ■ “Tereddüt Çizgisi” (Selman Nacar), ■ “Bildiğin Gibi Değil” (Vuslat Saraçoğlu), ■ “8x8” (Kıvanç Sezer), ■ “Yurt” (Nehir Tuna), ■ “Suyun Üstü” (Aslıhan Ünaldı) ■ “Başlangıçlar” (Ozan Yoleri)