Kültür Sanat Sonar+D ile sürdürülebilirlik ve teknoloji sanatla harmanlanıyor

Sonar+D ile sürdürülebilirlik ve teknoloji sanatla harmanlanıyor

30.09.2021 - 10:58 | Son Güncellenme:

Avrupa’nın en prestijli festivallerinden biri olarak kabul edilen; deneyim odaklı etkinliklerin başında yer alan %100 Music katkılarıyla düzenlenen Sónar İstanbul’un, Digilogue’un desteği ve Lalin Akalan’ın küratörlüğüyle hazırlanan Sónar+D programı Zorlu PSM’de ziyaretçilere eşsiz deneyimler yaşatmaya hazırlanıyor. Kreatif endüstrilerin müzik, yaratıcılık ve teknoloji ekseninde bir araya geleceği ilham verici panellere ev sahipliği yapacak Sonar +D’e bu sene sürdürülebilirlik ve teknoloji sanatla harmanlanıyor.

Sonar+D ile sürdürülebilirlik ve teknoloji sanatla harmanlanıyor

Zorlu PSM’de beşinci kez %100 Music katkılarıyla düzenlenen Sónar İstanbul, Digilogueun desteği ve Lalin Akalan’ın küratörlüğüyle hazırlanan Sónar+D programı ile dünyaca ünlü sanatçıların yanı sıra yaratıcılık ve teknolojiyi buluşturan yan etkinlikleriyle göz doldurmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Sónar+Dde yer alacak atölyeler, sergiler, sunumlar, enstalasyonlar, paneller ve sanatçılarla konuşmalar her yaştan ziyaretçinin katılımına ücretsiz olarak açılacak. Profesyoneller ve sanatseverlere çığır açan işleri keşfetmek, yeni fırsatlar bulmak, yeni beceriler edinmek için ilham verici olan etkinliklerin yer aldığı Sónar+D, 2-3 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

Sonar+D de yer alacak en önemli etkinliklerden ikisi;  Amsterdam’da yaşayan, görsel sanatçı Heleen Blanken tarafından hazırlanan “Habitat” ve The Chemical Brothers'ın müziklerini ve Smith & Lyall'ın görsellerini ve yaratıcı yönetimini içeren, “Got To Keep On” olacak.

Heleen Blanken’in Habitat’ı sanat severlerle buluşuyor

Heleen Blanken'in veriye dayalı projeksiyonu enstalasyon; Habitat by Heleen Blanken, Leiden Naturalis Biyoçeşitlilik Merkezi'nden taş, fosil ve mercan gibi organik eserlerin 3 boyutlu taramaları, oyun benzeri, meditatif bir ortama dönüştürüyor. Habitat by Heleen Blanken’da her biri kendi ses ortamının eşlik ettiği, sürekli gelişen bir dizi dijital dünyada gezinirken bir yandan da doğanın harikasıyla yeniden bağlantı kurmaya sizi davet ediyor. Habitat by Heleen Blanken insanlığın doğanın kontrolünde olmadığına ışık tutarken doğa üzerindeki etkimizin her zaman hemen fark edilmediğinin altını çiziyor. Çalışma, önümüzdeki yıllarda gelişecek ve orijinal habitatının farklı versiyonlarına dönüşecek. Devam eden bir proje olan Habitat by Heleen Blanken’ın ilk versiyonu şu anda Amsterdam Nxt Museum'da sergileniyor.  Digilogue desteğiyle 2-3 Ekim’de Sonar+D kapsamında; daha sonra da 31 Ekim’e kadar PSM Sky Lounge’ta açık olacak Habitat, ziyaretçilere 30 dakika boyunca bu enstalasyon sergiyi deneyimleme fırsatı verecek.