Kültür Sanat Tercihimizi eğitimden yana kullandık

Tercihimizi eğitimden yana kullandık

31.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spotify’ın 2023 podcast verileri, Türkiye’de dinleyicilerin eğitim, sağlık, kültür ve sanata yoğun ilgi gösterdiğini ortaya koyuyor. Kadın ve erkek dinleyicilerin tercihleri incelendiğinde eğitim kategorisinin her iki cinsiyet için de öncelikli olduğu görülüyor.

Tercihimizi eğitimden yana kullandık

Takvimler 2023’ün son gününü gösterirken geride bıraktığımız yılın çetelesi paylaşılmaya devam ediliyor. Spotify da Türkiye’de bu yıl en çok dinlenen podcast’ler ve bu podcast’lerin kategorilere göre dağılımı hakkındaki verileri açıkladı. Spotify’ın yayınladığı verilere göre dinleyicilerin önemli bir bölümü eğitim, sağlık, fitness, toplum, kültür gibi konulara ilgi gösteriyor. Kadınların dinlediği podcast kategorileri Top 10 listesine göre eğitimin ardından sırasıyla “Sağlık & Fitness” ve “Toplum & Kültür”, “Sanat”, “Komedi”, “Müzik”, “İş & Teknoloji”, “Din & Maneviyat”, “Kurgu” ve “Diğer” geliyor. Erkeklerde ise eğitimin ardından “Sanat” kategorisi ikinci sıraya yerleşiyor. Listenin geri kalanında ise “Sağlık & Fitness”, “Komedi, “Toplum & Kültür”, “Müzik”, “İş & Teknoloji”, “Kurgu”, “Haberler” ve “Din & Maneviyat” birbirini takip ediyor.

Haberin Devamı

Tercihimizi eğitimden yana kullandık

Adının hakkını fazlasıyla veren “Ortamlarda Satılacak Bilgi” bu yıl da zirvedeki yerini koruyor. Kültür, sanat, edebiyat, felsefe, psikoloji, film gibi başlıklarda içeriklerin yer aldığı “Ortamlarda Satılacak Bilgi”, yıl boyunca dinleyicilerin favorisi olan podcast’lerde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da zirveyi sırasıyla “Kendine İyi Davran”, “Merdiven Altı Terapi” ve “Meksika Açmazı” ile paylaşıyor. Bu yıl listeye “Hayalhanem Podcast” ve “Psikopatika” gibi yeni podcast’lerin eklenmesi dikkat çekerken 2022’de popüler olan “Sesli Kitap Dünyası” ile “Mitolojik İnciler”in listede yer almadığı görülüyor. “Barış Özcan ile 111 Hz”, “Bu Mu Yani?”, “Fularsız Entellik” ve “Nasıl Olunur” podcast’leri ise bu yıl da listedeki yerini koruyor. Ayrıca 2023’de Türkiye’de en çok dinlenen podcast bölümlerinin ilk üçünde ise “Meksika Açmazı”nın 62, 76 ve 77. bölümleri bulunuyor.