Kültür Sanat “The Duke’s Men of Yale” İstanbul’da

“The Duke’s Men of Yale” İstanbul’da

13.05.2013 - 16:31 | Son Güncellenme:

“The Duke’s Men of Yale”, 18 Mayıs Cumartesi akşamı saat 22:00’de Elite World İstanbul Hotel – Jazz Company’de sahne alıyor.

“The Duke’s Men of Yale”  İstanbul’da

Amerika Birleşik Devletleri’nde yer alan Yale Üniversitesi’nin tarihiyle özdeşleşen ve bir geleneği haline gelen “acapella” nın (çalgısız, enstürman olarak insan sesinin kulanıldığı çok sesli müzik) temsilcilerinden “The Duke’s Men of Yale”, 18 Mayıs Cumartesi akşamı saat 22:00’de Elite World İstanbul HotelJazz Company’de sahne alıyor.

Haberin Devamı

Repertuarları oldukça zengin bir yelpazeye sahip olan grup; hem günümüz popüler şarkıları hem de klasik, caz, pop ve soul gibi müzik türlerini kendi tarzlarıyla yorumluyorlar.

16 kişiden oluşan grup uyeleri Adele, Britney Spears, Jay Sean, Justin Timberlake ve Bruno Mars gibi popular sanatçıların şarkılarını başarılı bir şekilde kendi tarzlarıyle seslendiriyor.

The Duke’s Men’in bugüne kadar sahne aldığı birkaç ülke ve mekanlardan bazıları, Londra’daki Westminster, Paris’teki Amerikan Büyükelçiliği, Hawai adaları, Puerto Rico sayılabilir.

“Da Doox” ismiyle de bilinen, 1952 yılında dört kişiyle kurulan grup, yaklaşık altmış yıllık süre zarfında sürekli yenilenmiş ve grup üyelerinin sayısı üç yüz elliyi bulmuştur. Yıllar içinde edindikleri tecrübeleriyle ülkelerinde saygı gören müzik gruplarından biri olmayı başarmıştır.Uluslararası turnelere çıkan grubun aynı zamanda “Busted”,"What a Trip", "The Chase” ve “D.O.O.X.” adlı albümleri de bulunmaktadır.The Duke’s Men bugüne kadar başbakanlardan çocuklara kadar birçok farklı dinleyiciyle buluşmuştur. Bir kaç yıl önce üniversiteler arasında düzenlenen uluslararası a cappella yarışmasında da 4. olmuşlardır.