Kültür Sanat Türk sanatçıların Londra çıkarması

Türk sanatçıların Londra çıkarması

31.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere’de ilk kez Türk sanatının önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşen “TA London / Turkish Art Week”, Türkiye, Azerbeycan, Kuzey Kıbrıs ve Avrupa’da yaşayan Türk sanatçıların eserlerini sanatseverlerle buluşturdu.

Türk sanatçıların Londra çıkarması

27-31 Ekim tarihlerinde Londra’nın ünlü sanat merkezi Saatchi Galeri Türk’te düzenlenen sergide sanatçılar Avrupalı sanatseverlerle bir araya geldi. Fuarda 20 sanatçının 88 eseri yer aldı. TA London’ın ilk yılındaki “Featuring” baş sanatçısı resmin şairi Devrim Erbil oldu. 1960’lardan günümüze özellikle İstanbul temalı çalışmalarıyla Türkiye’de ve dünyada çağdaş sanatın efsane isimlerinden biri olan Devrim Erbil, sergiye geniş bir koleksiyon ile katıldı.

Haberin Devamı

‘Turkish Art Week’ şemsiyesi altında düzenlenen sergide soyut ekspresyonizmin önde gelen isimlerinden olan, sanat hayatını İstanbul ve Londra’da sürdüren Mine Zabcı, hem figüratif hem de soyut eserleriyle yer aldı. Zabcı, resmin kelimelere gereksinim duymayan bir güce sahip olduğuna, sihirli enerjisiyle insan ruhuna dokunup, doğasında olan merak ve açlığı giderdiğine inanıyor. Azerbaycan’ın renklerin efendisi olarak tanınan ünlü ressamı Sakit Mammadov, Kuzey Kıbrıslı sanatçı Emin Çizenel, Londra’nın çok renkli yapısını temsilen Joana Gilbert ve Eva Sonaike TA London’ın misafir sanatçıları olarak izleyiciyle buluştu.