Kültür Sanat Türk tiyatrosunun usta ismi Handan Ertuğrul’dan Darüşşafaka’ya anlamlı katkı

Türk tiyatrosunun usta ismi Handan Ertuğrul’dan Darüşşafaka’ya anlamlı katkı

19.03.2021 - 14:48 | Son Güncellenme:

Türk sahne sanatının sembol isimlerinden, Handan Uran Ertuğrul, Darüşşafaka’ya yaptığı anlamlı bağışla “Perran ve Pınar Uran Burs Fonu” kurulmasına öncülük etti. Kurulacak fonla anne ve/veya baba kaybı yaşamış öğrencilerin eğitimine destek olunurken, Handan Uran Ertuğrul’un merhum kız kardeşi ve yeğeninin adı da Darüşşafaka’da yaşatılacak.

Türk tiyatrosunun usta ismi Handan Ertuğrul’dan Darüşşafaka’ya anlamlı katkı

Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olarak 1863’ten bu yana ‘eğitimde fırsat eşitliği’ misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Darüşşafaka Cemiyeti, bağışçılarının destekleriyle öğrencilerin geleceğini aydınlatmaya devam ediyor. AA’da yer alan habere göre, tamamen bireysel ve kurumsal desteklerle ayakta kalan Darüşşafaka Cemiyeti’ne bir anlamlı bağış da Türk sanatının sembol isimlerinden Handan Uran Ertuğrul’dan geldi.

Haberin Devamı

 

Muhsin Ertuğrul'un eşi

Aynı zamanda Türk tiyatro ve sinema tarihine altın harflerle geçmiş, ülkemizin kültür sanat alanında yetiştirdiği en kıymetli değerlerden biri olan Muhsin Ertuğrul’un eşi olan
94 yaşındaki Handan Uran Ertuğrul, merhum kız kardeşi ve yeğeninin anısını yaşatmak için Darüşşafaka’ya bağışta bulunarak bir burs fonu kurulmasına öncülük etti. Darüşşafaka’ya nakit ve gayrimenkul tam mülkiyet bağışı gerçekleştiren Handan Uran Ertuğrul’un talebi doğrultusunda "Perran ve Pınar Uran Burs Fonu" hayata geçirilirken, söz konusu fon Darüşşafaka’da okuyan anne ve/veya baba kaybı yaşamış öğrencilerin eğitimi için kullanılacak. Handan Uran Ertuğrul’a Nar Plaketi ve Kurucu Bağışçı sertifikası takdimi de geçtiğimiz günlerde Darüşşafaka Cemiyeti’nde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

 

Damdaki Kemancı'nın başrol oyuncusu

Eşi Muhsin Ertuğrul gibi, hayatını ülkemizde kültür sanat faaliyetlerinin gelişimine adamış Handan Uran Ertuğrul, gençlik yıllarında Topçu Birliği’nde askerlik yaptıktan sonra hem opera hem de tiyatro alanında çok sayıda eserde rol aldı. 2019 yılında kaybettiğimiz merhum Yıldız Kenter’in de sınıf arkadaşı olan Handan Uran Ertuğrul, Türkiye tiyatro sahnesinin ilk Damdaki Kemancı prodüksiyonunda başrol oynayarak büyük başarı göstermişti.

 

"Çocuklarımızın ilim ve bilimle donanmasını istiyorum"

Darüşşafaka’ya yaptığı bağışla ilgili konuşan Handan Uran Ertuğrul, “Bütün isteğim okumak için mücadele veren çocuklara yardım etmek. Ben her zaman bireysel olarak, annesi veya babası hayatta olmayan çocukların eğitimini destekledim. Şimdi bunu Darüşşafaka ile yapacağım için çok mutluyum. Vefat eden kız kardeşim ve yeğenimin adını yaşatmak amacıyla, çocuklar için bu bağışımı yaptım. Çocuklarımızın ilim ve bilimle donanmasını istiyorum. Öyle bir duruma gelelim ki; yetiştirdiğimiz çocuklar dünyaya örnek olsun. Darüşşafaka'nın ezelden beri böyle çocuklar yetiştirdiğine inanıyorum. Darüşşafaka çocukluğumdan beri tanıdığım bir kurum. Her kuruş bağışın hesabını veren şeffaf bir kurum olduğunu bildiğim için gönlüm rahat” dedi.

Haberin Devamı

 

"Handan Hanım Gerçek bir Cumhuriyet kadını"

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı M. Tayfun Öktem ise, söz konusu bağışın kendileri için çok anlamlı olduğunun altını çizerken, “Handan Hanım’ın isteği doğrultusunda kurduğumuz fon, uzun yıllar boyunca onlarca çocuğumuzun akılcı, eşitlikçi bir eğitim almasına vesile olacak. Kendisi, çağdaş bir eğitimin her alanda bu ülkenin kutup yıldızı olduğuna inanan gerçek bir Cumhuriyet kadını. Darüşşafaka ailesi olarak kendisine sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bizlere emanet ettiği maddi, manevi her türlü değere sahip çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.