Kültür Sanat Usta oyuncu Öztekin hayata veda etti

Usta oyuncu Öztekin hayata veda etti

09.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Rasim Öztekin, tedavi gördüğü hastanede 62 yaşında hayatını kaybetti. Usta oyuncunun ölümü sanat dünyasını yasa boğdu

Usta oyuncu Öztekin  hayata veda etti

Usta oyuncu Rasim Öztekin, tedavi gördüğü hastanede 62 yaşında hayata veda etti. Öztekin’in vefat haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu. Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Dizi, tiyatro ve sinema oyuncusu Rasim Öztekin, geçirdiği kalp rahatsızlığından sonra, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Televizyon olan her evde aileden biriydi. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Usta oyuncu, önceki gün geçirdiği kalp krizi nedeniyle önce Beykoz Devlet Hastanesi’ne, ardından  Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve  Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmişti.

Oyunculuğunun yanı sıra seslendirme sanatçılığı ve köşe yazarlığı da yapan sanatçı, 14 Ocak 1959’da İstanbul’da dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi Basın Yayın  Yüksek Okulu’ndan mezun olan Öztekin, sahnedeki ilk deneyimlerini İstanbul Akademik Sanatçılar Topluluğu, Kadıköy Halk Eğitim ve Nöbetçi Tiyatro’da amatör çalışmalarla edindi.

Ferhan Şensoy’un Ortaoyuncular Topluluğu’yla profesyonel tiyatro oyunculuğuna adım atan Öztekin, 1980-1992 arasında “Şahları da Vururlar”, “Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı”, “İçinden Tramvay Geçen Şarkı”, “İstanbul’u Satıyorum” başta olmak üzere Ortaoyuncular Tiyatrosu’nun tüm oyunlarında rol  aldı. Başarılı sanatçı, kariyeri boyunca Ferhan Şensoy, Münir Özkul, Erol Günaydın, Tuncel Kurtiz, Zeliha Berksoy gibi Türk tiyatrosunun önemli ustalarıyla aynı sahneyi paylaştı.

Haberin Devamı

Kavuğu teslim etmişti

İsmail Dümbüllü’nün Münir Özkul’a devrettiği, Hasan Efendi’nin  kavuğunu tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy’dan 2016’da teslim alan Öztekin,  geleneksel Türk tiyatrosunun simgesi olan kavuğu, sağlık sorunlarına işaret  ederek, 21 Eylül 2020’de, oyuncu Şevket Çoruh’a teslim etmişti. Öztekin, son olarak “Geniş Aile” ve “Seksenler” dizisiyle izleyenlerin beğenisini kazanmıştı.

‘Melek gibi abimizdi’

Selçuk Yöntem: “Sevgili Rasim ruhun mutlu olsun. Nur içinde yat. Tiyatro seni çok özleyecek.”

Hülya Koçyiğit: “Sanat dünyamızın kıymetli isimlerinden birini daha kaybetmenin üzüntüsü içindeyim.”

Şoray Uzun: “Sevgili ustamızı, canımız abimizi, çok güzel bir insanı Rasim Öztekin’i kaybettik maalesef. Ne diyeceğimi, ne yapacağımı bilemiyorum. Bundan sonra bir yanımız hep eksik.”

Orhan Aydın: “Seni kaybetmek büyük kahır canım kardeşim... Toprağına kır çiçekleri tohumları serpeceğim.”

Murat Şeker: “Melek gibi abimizdi. ‘Klavye Delikanlıları’nı çekerken erken yaşta kaybettiğimiz çok kıymetli kardeşim Hiko’nun adını ona vermiştik. Hiko Dayı karakterine can vermişti. Rasim abi şimdi onun yanına gitti. Selam söyle abicim. Mekanın cennet olsun.”