Kültür Sanat Uzayda çekilecek ilk film için ekip hazır

Uzayda çekilecek ilk film için ekip hazır

05.10.2021 - 12:57 | Son Güncellenme:

Rusya çekimlerinin bir bölümünün uzayda geçeceği ve bu yönüyle de bir ilk olan film için bir ekip oluşturdu. Rus yönetmen ve oyuncu ekibinin çekeceği film Uluslararası Uzay İstasyonu'nda gerçekleştirilecek. Uzayda çekim yapacak olan film ekibi 12 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda misafir olacak.

Uzayda çekilecek ilk film için ekip hazır

Rusya, uzayda film çekmesi için belirlediği ekibi Uluslararası Uzay İstasyonu'na göndermeye hazırlanıyor. Euronews'ta yer alan habere göre Kazakistan'da bulunan ve Rusya'nın kullandığı Baykonur Uzay Üssü'nden Soyuz roketiyle yola çıkacak olan ekip için hazırlıklar sürüyor.

Haberin Devamı

Dört aylık süren bir eğitim programının ardından açıklamalarda bulunan oyuncu Yulia Peresild ve yönetmen Klim Shipenko sürecin kendileri için oldukça zorlu geçtiğini ifade etti. Uzayda çekilecek olan ilk filmin birer parçası oldukları için mutluluk duyduklarını belirten ekip üyeleri, uzay gemisi koşullarında yaşamaya alışmakta yaşadıkları zorlulukların da altını çizdi. Film ekibi dünya yörüngesinden 350 kilometre uzakta bulunan uzay istasyonuna kozmonot Anton Shkaplerov ile birlikte gidecek.

Uzaya turist olarak giden bir doktorun, kalp krizi geçiren kozmonot ile yaşadıklarını konu edinen filmde Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev alan bazı Rus Kozmonotların da görev alacağı duyuruldu.

2019'da Holop adlı filmiyle Rusya'da gişe rekoru kıran yönetmen Klim Shipenko'nun bu yapımı da şimdiden büyük bir merak konusu haline gelmiş durumda. Bir ilk olma özelliği de taşıyan filmin uzay çekimleri 12 günde tamamlandıktan sonra yönetmen Shipenko ve oyuncu Yulia Peresild, dünyaya dönecek.