Kültür Sanat Venedik’in yıldızları

Venedik’in yıldızları

08.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Venedik Film Festivali Cate Blanchett ve Brendan Fraser’ın oyunculuğunun öne çıktığı filmlerle devam ederken “The Banshees Of Inisherin” ise seyirci ve eleştirmenlerin favorisi görünüyor.

Venedik’in yıldızları

79. Venedik Film Festivali, Julianne Moore’un başkanlık ettiği jürinin vereceği ödül kararlarına ve dünya prömiyerini yapan filmlerden hangilerinin sezon boyunca daha ön plana çıkacağına dair tahminlerle devam ediyor. 10 Eylül’de sona erecek festivalde yıldızlaşacak yapımlar netleşti gibi. Örneğin En İyi Kadın ve Erkek Oyuncu Ödülleri… Sadece Venedik’te değil Oscar sezonunda da onların adını çokça duyacağız muhtemelen. En İyi Kadın Oyuncu dalında ödüle en yakın isim Cate Blanchett… Todd Field’ın yazıp yönettiği. dünyanın sayılı kadın orkestra şeflerinden olan Lydia Tár’ı anlatan “Tár” hem eleştirmenlerden hem de seyirciden övgü topladı. Blanchett’in, karakterinin müzikal coşkusunu yansıtan performansı ödüle çok yakın görülüyor.

Haberin Devamı

Yamyamlık hikâyesi

En İyi Erkek Oyuncu kategorisinin favorisi ise Brendan Fraser.  Darren Aronofsky’nin imzasını taşıyan “The Whale”de 270 kiloluk bir adamı canlandırıyor Fraser. “Mumya” serisinden sonra kariyeri sönüşe geçen oyuncu, hem kilo alarak hem de protezler yardımıyla canlandırdığı obez Charlie’deki performansıyla, fiziki değişimleri mutlaka ödüllendiren Akademi’nin de gözdesi olabilir. Film, duygu sömürüsü yaptığı için eleştiri de topladı.

Venedik’in yıldızları

Alejandro González Iñárritu’nun merakla beklenen yeni filmi “Bardo”, “Birdman” ile Fellini’nin “Sekiz Buçuk”unun karışımı olarak nitelendiriliyor. Iñárritu, kurmaca bir karakter olan Silverio Gama adlı gazeteci ve belgeselcinin hikâyesini anlatırken, Meksika’nın özelikle ABD’yle sorunlarına da değiniyor. Ana yarışmanın bir diğer gözde filmi ise başrolünde Timothée Chalamet’nin yer aldığı ve yönetmen Luca Guadagnino ile yeniden bir araya geldiği “Bones and All”. Yamyamlığı temel alan sıra dışı bir hikâye anlatan yapım, Chalamet’yi yıldızlaştıran “Call Me by Your Name” kadar coşku yaratmasa da yarışmanın iddialı yapıları arasında görülüyor.

Haberin Devamı

Ana yarışmanın şimdilik favori yapımı olarak Martin McDonagh imzalı “The Banshees of Inisherin” öne çıkıyor. “In Bruges”de olduğu gibi Colin Farrell ve Brendan Gleeson’ı yeniden buluşturan film, uzun süreden beri dost olan iki arkadaşın, dostluklarını bitirmelerinin doğurduğu sonuçları mizahi bir dille anlatıyor. Martin McDonagh’ın usta kalemi ve şahane oyuncu kadrosuyla bu filmin, festivalden ödülsüz dönmeyeceği tahmin ediliyor. Bir klişe olarak, “The Banshees of Inisherin”in 13 dakika boyunca alkışlanarak festivalin alkış rekorunu kırdığını da ekleyelim.