Kültür Sanat Zirveyi kadınlar kaptı

Zirveyi kadınlar kaptı

30.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

 Hayatın ritmine yeniden ayak uydurmaya çalıştığımız 2022’de müzik dünyasında kadınların zirve yolculuğu dikkat çekti.

Zirveyi kadınlar kaptı

Melisa Vardal- Yeni Türkü, yeniden

Haberin Devamı

Athena, Melek Mosso, Kenan Doğulu, Gaye Su Akyol, Sena Şener, Cem Adrian, Emir Can İğrek, Hayko Cepkin, Ceylan Ertem, Sıla, Mabel Matiz, Mehmet Erdem, Kalben, Pamela ve Mert Fırat’ın aralarında yer aldığı 22 sanatçı “Yeni Türkü Zamansız” projesinde bir araya gelerek yarım asra dayanan grubun “Mamak Türküsü”, “Olmasa Mektubun”, “Fırtına” gibi sevilen parçalarına yeniden can verdi.

Hayranları mutlu 

Bu yılın herhalde en mutluları Beyoncé hayranlarıdır. Ünlü şarkıcı altı yıllık aranın ardından uzun süre zirvelerden inmeyen “Renaissance” ile geri döndü. Albümün yayınlanmasının hemen ardından müzik listelerinde yerini alan Beyoncé ilk haftadan Billboard 200 listesinde de birinciliğe oturdu. Ancak albümle ilgili tartışmalar da şarkıcının yakasını bırakmadı, şarkı sözlerinde kullanılan kelimeler yüzünden zor anlar yaşadı. Bu yılın zirveye bayrağı diken ilk kadın şarkıcısı olan Beyoncé’ye yedinci stüdyo albümü dokuz dalda Grammy adaylığı kazandırdı ve tarihe geçen bir rekora imza atmasını sağladı. Kaçını kazandığı ise 5 Şubat’ta belli olacak.

Haberin Devamı

Zirveyi kadınlar kaptı

Taylor Swift

Alkışlar Swift’e

Taylor Swift, 13 şarkılık “Midnights” albümüyle kırmadık rekor bırakmadı. Şarkıcı, “Ömrümde yaşadığım 13 uykusuz gecenin hikâyesi” olarak tanımladığı albümüyle ABD’de en fazla dinlenen şarkılar listesinde ilk 10’daki yerini kimseye kaptırmadı. “Midnights” aynı zamanda 2022’nin en çok satılan albümü oldu. 

Düet zamanı

Türkiye’de rap müziğin yükselişi dikkat çekti. “Bilmem Mi? ile geçen yıla damgası vuran Sefo, bu yılın de en çok konuşulan isimleri arasında yer aldı. Disiplinlerarası düetler yılın en çok dinlenen şarkıları olarak karşımıza çıktı. Arabesk, pop, caz, alaturka demeden bütün isimler bir araya gelip neh birlikte söylediler. 

Selam olsun

Son Selam”, “Ayrılık Akşamı”, “Anlasana” gibi şarkılarıyla sevenlerinin gönlünde taht kuran İlhan İrem, hayata veda etti. İrem, arkasında altı Altın Plak dahil olmak üzere pek çok ödül, bir kuşağın unutamadığı şarkılar ve gözleri yaşlı hayranlar bıraktı.