Kültür

Kültür

Son dakika kültür haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kültür gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kültür haber sayfamızda...

Kültür

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 88.355 kültür haberi bulunmuştur.
Tokyo pozlarına yorum yağdı! 'Şeyma Subaşı bir dünya markasıdır'
Tokyo pozlarına yorum yağdı! 'Şeyma Subaşı bir dünya markasıdır' İkinci evliliğinin beş ayda bitmesiyle magazin gündeminden düşmeyen Şeyma Subaşı, Japonya'ya gitti. Tokyo'dan yeni pozlarını paylaşan sosyal medya fenomenine, beğeni ve yorum yağdı.
29.03.2024 Cadde
4 dönem üst üste muhtar seçildi! Bu seçimde rakipsiz
4 dönem üst üste muhtar seçildi! Bu seçimde rakipsiz Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde 23 bin 150 seçmeni ile birçok ilçeden daha fazla seçmen sayısına sahip Kent Koop Mahallesi'nde 4 dönem üst üste muhtar seçilen Şükran Ayaz'ın (61), 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nde karşısına aday çıkmadı. En rahat kampanya dönemini geçiren Şükran Ayaz, "Bu dönem rakipsizim" dedi.
29.03.2024 Gündem
Bayram tatili yaklaşıyor: Seyahat ekonomisi 100 milyar TL
Bayram tatili yaklaşıyor: Seyahat ekonomisi 100 milyar TL Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, bu yıl 5 Nisan'daki ara tatille birleşen 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde, 20 milyon kişinin seyahate çıkacağını söyledi. Bağlıkaya, turistik konaklama sayısının da 2 milyona ulaşacağını açıkladı. Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz ise bu bayramda 20 milyon kişilik seyahat hareketinde 100 milyar TL harcama yapılacağının hesaplandığını kaydetti.
29.03.2024 Ekonomi
16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise
16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise Sivas'ın Hafik ilçesinde 19’uncu yüzyılda yapıldığı tahmin edilen ve bir zamanlar Ermeniler tarafından kullanılan bir diğer ismi Surp Garabet olan Tarihi Tuzhisar Kilisesi, sahibi Hatice Akay (43) tarafından emlak danışmanına verilerek 16 milyon TL bedelle satışa çıkarıldı. Emlak danışmanı Vahap Yıldız, “Tapusu var ve satılmasında hiçbir engel gözükmüyor. Kilise 1’inci derecede sit alanı ve koruma altındadır. Bugün itibarıyla satışa çıkardık ve 16 milyon TL istiyoruz” dedi.
29.03.2024 Ekonomi
Bakan Özhaseki: Sıfır atık ile ekonomiye 185 milyar TL kazandırdık
Bakan Özhaseki: Sıfır atık ile ekonomiye 185 milyar TL kazandırdık Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde 2017 yılında başlatılan ve Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde bir dünya markası hâline gelen “Sıfır Atık Hareketi,” Birleşmiş Milletler tarafından (BM) “30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü” ilan edilmesiyle bu yıl da dünyanın dört bir tarafında önemli isimlerin katıldığı kutlama etkinlikleri düzenlendi.
29.03.2024 Ekonomi
Ankara’nın baharı sanatla daha güzel
Ankara’nın baharı sanatla daha güzel 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali Başlıyor! “Ankara Baharı Müzikle Daha Güzel” sloganıyla 4-30 Nisan arasında gerçekleşecek olan 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, başkentte müzikseverleri bir araya getirecek.
29.03.2024 Kültür Sanat
‘Banksy’nin ağacı’ koruma altında
‘Banksy’nin ağacı’ koruma altında Gizemli sokak sanatçısı Banksy’nin Londra’da bir caddede, dört katlı binanın duvarına çizdiği eser, vandalların zarar vermesinin ardından koruma altına alındı.
29.03.2024 Kültür Sanat
‘Korka korka film yapın’
‘Korka korka film yapın’ 20. Akbank Kısa Film Festivali’nin özel konuğu Nuri Bilge Ceylan’ın Akbank Sanat binasındaki söyleşisine sinemaseverler yoğun ilgi gösterdi.
29.03.2024 Kültür Sanat
Filistin’de ‘Kırık Kameralar’
Filistin’de ‘Kırık Kameralar’ Salt’ın Filistin’e dair kısa ve uzun metrajlı filmleri bir araya getiren “Kırık Kameralar” gösterim programı 4 Nisan-5 Mayıs tarihlerinde Salt Beyoğlu’ndaki Açık Sinema’da ve saltonline.org’da izleyiciyle buluşacak.
29.03.2024 Kültür Sanat
Çocuğunuz ‘Chatbot çocuk’ olabilir
Çocuğunuz ‘Chatbot çocuk’ olabilir Çocuklar, yapay zekâ destekli chatbot ile tüm gününü geçiriyor, dijital arkadaş ediniyor, sevgili oluyorlar. Okulda zorbalık yapanlara nasıl karşılık vermemiz gerektiğini sorduğumuz botun önerisi şiddet içerikliydi: ‘Korku sal, dayak at, gözlerini korkut.’
29.03.2024 Gündem
Bakan Ersoy Antalya'da konuştu: Bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız
Bakan Ersoy Antalya'da konuştu: Bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Antalya’da transfer yolcular dahil 16 milyonu aşkın ziyaretçiyle rekor kırarak tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştık. İnşallah bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız” dedi.
28.03.2024 Ekonomi
Emine Erdoğan'dan BM'de sıfır atık mesajı: Sürdürülebilirlikle ilgili somut adımlar atmalıyız
Emine Erdoğan'dan BM'de sıfır atık mesajı: Sürdürülebilirlikle ilgili somut adımlar atmalıyız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Her gün, 2 bin çöp kamyonuna eş değer plastiği okyanuslara, nehirlere ve göllere atıyoruz. Okyanusta yüzen kıta büyüklüğünde bir plastik adasının, bu yüzyıl insanının eseri olması vicdanlarımıza sığıyor mu? Gelecek nesillere olan sorumluluğumuz bağlamında sürdürülebilirlikle ilgili somut adımlar atmalıyız" dedi.
28.03.2024 Gündem
1 Nisan'da okullar tatil edildi! MEB'den son dakika açıklaması
1 Nisan'da okullar tatil edildi! MEB'den son dakika açıklaması Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri nedeniyle okulların 1 Nisan'da tatil edildiğini duyurdu.
28.03.2024 Gündem
Türkiye turizmde 2024 yılına damga vuracak
Türkiye turizmde 2024 yılına damga vuracak Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizmde 2024 yılına ilişkin beklentileri açıkladı.
28.03.2024 Ekonomi
İki ödül birden kazandı
İki ödül birden kazandı Cumhuriyetimizin 100. yılında sanatseverlere kapılarını açan Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin restorasyonu ve marka kimliği için üretilen projeler iki ödül kazandı.
28.03.2024 Kültür Sanat
Küratör sanık koltuğunda
Küratör sanık koltuğunda British Museum,  geçen yıl müzenin eski küratörü Peter Higgs’in yüzlerce eseri çalıp internette sattığı iddiasıyla sarsılmıştı.
28.03.2024 Kültür Sanat
Kutsal olan yolculuktan izler
Kutsal olan yolculuktan izler Panorama 1453 Tarih Müzesi’nde gerçekleşen “Haremeyn – Kutsal Yolculuk Sergisi” ziyarete açıldı.
28.03.2024 Kültür Sanat
Andy Warhol’un ‘Mao’su kayıp
Andy Warhol’un ‘Mao’su kayıp 1972 tarihli Andy Warhol imzalı “Mao Zedong” portresi, Orange Coast College’dan kayboldu.
28.03.2024 Kültür Sanat
Tunceli’de tarih aydınlanıyor
Tunceli’de tarih aydınlanıyor Yozgat Bozok Üniversitesi ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden araştırmacılar, Tunceli’de arkeoloji tarihine ışık tutacak önemli keşiflere imza attı.
28.03.2024 Kültür Sanat
Opera ve bale festivali için yerinizi ayırtın!
Opera ve bale festivali için yerinizi ayırtın! 15. Uluslararası İstanbul Opera ve Bale Festivali’nin biletleri satışa çıktı.
28.03.2024 Kültür Sanat
Çağlar Çorumlu’yu ‘Şakşakçılar’ı terk ediyor
Çağlar Çorumlu’yu ‘Şakşakçılar’ı terk ediyor Çağlar Çorumlu’nun yönettiği ve başrolünü üstlendiği “Şakşakçılar”, 2 Nisan’da ENKA Sanat’ta.
28.03.2024 Kültür Sanat
Turizmde 2024 yılı çifte rekor getirdi
Turizmde 2024 yılı çifte rekor getirdi 2024 yılı aylık bazda turizme rekorlar getirmeye devam ediyor. Hem şubat ayı, hem de ocak-şubat toplamında Türkiye, bugüne kadar ağırladığı en yüksek oranda turist sayısına ulaştı.
28.03.2024 Ekonomi
‘Rol Kapanı’ perde açıyor
‘Rol Kapanı’ perde açıyor Cumhuriyet’in ilanıyla birlikte kadın oyuncuların sahneye çıkmaya başlamasıyla işsiz kalacak olan bir zennenin hikâyesini anlatan ‘Rol Kapanı’, 2 Nisan’da İzmir-Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi’nde perde açıyor.
28.03.2024 Cadde
İnci Taneleri'nin Dilber'inden samimi açıklamalar! 'Her oyuncuya nasip olmaz’
İnci Taneleri'nin Dilber'inden samimi açıklamalar! 'Her oyuncuya nasip olmaz’ Perşembe akşamları Kanal D ekranlarında yayınlanan reyting rekortmeni dizi İnci Taneleri'nde Dilber'i canlandıran güzel oyuncu Hazar Ergüçlü, Caddebostan'da objektiflere takıldı. Ünlü isim, muhabirlerin kendisine yönelttiği soruları yanıtlarken, dizinin başarısı karşısında da çok gururlandığını söyledi.
28.03.2024 Cadde
Cevdet Yılmaz: İstanbul'un geleceğine yatırım yapmak zorundayız
Cevdet Yılmaz: İstanbul'un geleceğine yatırım yapmak zorundayız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "İstanbul'un bir 5 sene daha yatırımsız geçirmeye tahammülü yok. İstanbul'un geleceğine yatırım yapmak zorundayız" dedi.
28.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kültür ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.