Kayseri "Kupayı Bu Kez Kayseri'ye Getireceğiz"

"Kupayı Bu Kez Kayseri'ye Getireceğiz"

04.04.2017 - 13:29 | Son Güncellenme:

Bellona AGÜ Kulübü Başkanı Yağmur: "Avrupa'da 3 kez final oynamak çok büyük başarı" "Yakın Doğu Üniversitesi karşısında İstanbul'a 10-15 sayı avantajıyla gidersek şampiyonluk için önemli bir adım atmış oluruz"

Kupayı Bu Kez Kayseriye Getireceğiz

KAYSERİ (AA) - Bellona AGÜ Kadın Basketbol Takımı, daha önce iki kez final oynadığı ancak kazanamadığı FIBA Avrupa Kupası'nı, bu sezon müzesine götürmenin hesaplarını yapıyor.

Haberin Devamı

FIBA Avrupa Kupası finalinin ilk maçında yarın Yakın Doğu Üniversitesi'ni konuk edecek Bellona AGÜ, daha önce Kayseri KASKİ adı altında bu kupada 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında Rus ekiplerle final oynadı. Kayseri ekibi, şampiyonluk kupasını 2011-2012 sezonunda Dinamo Kursk'a, bir sonraki sezon ise Dinamo Moskova'ya kaptırdı.

Bu sezona da Avrupa'da şampiyonluk iddiasıyla başlayan Bellona AGÜ, grup aşaması ve son 16 turunu kayıpsız geçti. Yarı finale gelene kadar tek yenilgisini 8'li play-off turunda yaşayan Bellona AGÜ, çeyrek finalde ise Fransız temsilcisi BLMA'yı eledi. Kayseri ekibi, yarı finalde de bir başka Türk takımı Hatay Büyükşehir Belediyespor'u iki maçta yenerek finale çıktı.

- "Seyirci rekoru bekliyoruz"

Haberin Devamı

Bellona AGÜ Kulübü Başkanı Ömer Yağmur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yakın Doğu Üniversitesi ile tarihi bir maça çıkacaklarını belirtti.

Daha önce kupada 2 kez final oynadıklarını anımsatan Yağmur, "3. kez final oynayacağız. Avrupa'da 3 kez final oynamak çok büyük başarı. Farklı isimle de olsa bize nasip oldu. Daha önceki finalleri Kayseri'de kaybettik. Bu kez ikinci maç İstanbul'da. İstanbul'a iyi bir avantajla gidip kupayı getireceğiz." dedi.

Final maçına hazır olduklarını dile getiren Yağmur, şunları kaydetti:

"İlk maçtan avantajlı bir skorla ayrılmak istiyoruz. Daha önce iki kez kupanın kulpundan tuttuk ama olmadı, inşallah bu kez kupayı Kayseri'ye getireceğiz. Yakın Doğu Üniversitesi karşısında İstanbul'a 10-15 sayı avantajıyla gidersek şampiyonluk için önemli bir adım atmış oluruz. Bu maçta önemli bir taraftar desteği de yanımızda olacak. Final maçında seyirci rekoru bekliyoruz. Kapasitesi 8 bin 700 kişi olan Kadir Has Kongre Merkezi'nde ek sandalyelerle daha önce 11 bin 200 kişiye oynamıştık. Yarınki maçta bu rakamın 12 bine çıkmasını bekliyoruz."