Ankara Kurban Bağışları İle Lösemili Çocuklar Can Buluyor

Kurban Bağışları İle Lösemili Çocuklar Can Buluyor

11.08.2017 - 12:55 | Son Güncellenme:

.

Kurban Bağışları İle Lösemili Çocuklar Can Buluyor

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Genel Koordinatörü Hülya Ünver, Kurban Bayramı’nda LÖSEV’e bağış yapılması çağrısında bulunarak, “Proteinle beslenmek açıkçası lösemi gibi bir hastalıkla mücadelede çok önemli. Kurban bağışları çocuklarımıza can verecek” dedi.
Kayıtlı lösemi ve kanser hastaları ile onların imkanları kısıtlı ailelerine 1998 yılından bu yana maddi ve manevi destek veren LÖSEV, yıl boyu sürdürdüğü et ve et ürünleri dağıtımlarına devam ediyor. LÖSEV’in Ankara’daki merkez binasında vakfa kayıtlı hastalara ve ailelerine et ve et ürünleri yardımı yapıldı. Kurban Bayramı’nın yaklaştığı bugünlerde dağıtımlara devam eden LÖSEV, vekaleten kurban bağışı kampanyasına yapılacak desteklerin lösemi ve kanser hastalarının tedavisi açısından önemine de dikkat çekti.

“Kurban Bayramı gelmeden ailelerimizin bayram yapmasını sağlıyoruz”
LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver, Kurban Bayramı yaklaşırken ailelere Türkiye’nin dört bir yanında taze et ve et ürünlerini dağıtmaya devam ettiklerini belirterek, “Geçtiğimiz yıl kurban bağışlarını vakfımıza yapan, vekaleten bağış yapan bağışçılarımızın kurbanlarını kesmiştik, emanete bırakmıştık. Bugün de kalan son etlerimizi artık ailelerimize dağıtıyoruz. Böylece Kurban Bayramı gelmeden ailelerimizin bayram yapmasını sağlıyoruz. Bugün tırımız da Ege Bölgesi’nde bu çalışmayı sürdürüyor. Türkiye’nin dört bir yanında ailelerimizin evlerine kadar taze kesilmiş bu etleri vakumlu ambalajlarında ailelerimize iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Proteinle beslenmek açıkçası lösemi gibi bir hastalıkla mücadelede çok önemli”
Yılın 12 ayı boyunca et ve et ürünlerini dağıttıklarını kaydeden Ünver, “Kurban Bayramı’nda kesilen etlerin kesilen bölümlerinden bir kısmını hemen ailelerimize dağıtıyoruz. Böylece çocuklarımızın taze et ve et ürünleriyle buluşmasını sağlıyoruz ama onun dışında kendi oluşturduğumuz bu yöntemle 12 ay boyunca çocuklarımızın evlerine taze et ve et ürünleri girmesini temin ediyoruz. Böylece çocuklarımız senede 1 gün değil, 12 ay boyunca proteinle beslenme imkanı buluyorlar. Çünkü proteinle beslenmek açıkçası lösemi gibi bir hastalıkla mücadelede çok önemli. Çocuklarımızın bağışıklık sisteminin güçlü kalması için senede bir kere et yemekle bunu başaramıyoruz, hastalarımızın büyük bir çoğunluğunun bu anlamda desteğe ihtiyacı var. Maddi anlamda da desteğe ihtiyaçları var. Et ve et ürünleri oldukça pahalı, dolayısıyla hayırsever bağışçılarımızın yaptığı bu bağışlar ailelerimizin, çocuklarımızın evlerine et ve et ürünleri olarak giriyor, çocuklarımız sağlıklı besleniyor ve böylece de ilaçlar kadar etkili olduğunu düşündüğümüz protein değeri yüksek besinlerle de beslenmiş oluyorlar” şeklinde konuştu.

“Bağışlar yapıldığı takdirde biz de 12 ay boyunca hastalarımıza şifa olması için evlerine kadar et ve et ürünlerini ulaştırmaya devam edeceğiz”
“Bu yıl da her yıl olduğu gibi duyarlı hayırsever bağışçılarımızın kurban bağışlarını vakfımıza yapmalarını bekliyoruz” diyen Ünver, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Diyanet İşleri Başkanlığının icazeti doğrultusunda dini vecibelere uygun olarak kurbanlıklarımızı noter huzurunda veteriner kontrolünde kesiyoruz. Şimdiden bağışlarını yapmalarını bekliyoruz, son günlere kalmamalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü son 1 hafta da bir tatil durumu var. Bağışlarını yaptıkları takdirde biz de yine 12 ay boyunca hastalarımıza şifa olması için evlerine kadar et ve et ürünlerini ulaştırmaya devam edeceğiz. Bağışçılarımız bağışlarını bankalardan LÖSEV hesabına diye yapabilirler. Onun dışında PTT şubelerinden de ulaştırabilirler, kredi kartlarıyla bağış yapabilirler, taksitlendirebilirler, internet sitemiz üzerinden bağışlarını yapabilirler veya vakfımıza gelerek bu bağışlarını gerçekleştirebilirler. Biz, isimlerini alacağız, bayramın üçüncü gününe kadar kesimlerimiz devam edecek. Vakfımıza kayıtlı 20 binden fazla hastamız var. Biz bu hastalarımızın hepsine kurban etlerini ulaştırıyoruz. Bugün burada yapılan etkinlik, şu an Türkiye’nin dört bir yanında devam ediyor. Tırımız da bu anlamda Ege Bölgesi’ndeki hastalarımıza ulaşıyor, oradan Marmara Bölgesi’ne geçecek. Bundan bir önce Karadeniz’deki hastalarımıza ulaştık ve et dağıtımlarımızı gerçekleştirdik.”

“Kurban bağışları çocuklarımıza can verecek”
Bu konuyu çok önemsediklerine vurgu yapan Ünver, “12 ay boyunca et ve et ürünleri dağıtıyoruz. Çünkü gerçekten çocukların tedavilerinde proteinle beslenmeleri çok önemli bir yer tutuyor. Bağışçılarımızın bir an önce bağışlarını yapmalarını tavsiye diyoruz. Bir diğer konu da 17 Ağustos’ta Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartlarını internet kullanımına eğer siz özellikle açık tutulmasını bildirmediyseniz kapatacakmış. Tabii biz bu uygulamanın Kurban Bayramı sonrasına kalmasını önemle rica ediyoruz ama bağışçılarımızdan da bu anlamda bir an önce gereken tedbirleri almalarını, bankalarıyla iletişime geçerek kredi kartlarının bağışlar ve diğer alışverişler için internet kullanımına açık veya kapalı durumuna getirmelerini, tercihlerini bir an önce yapmalarını da tavsiye ediyoruz. İnşallah bu bayramda da çocuklarımızın yüzünü bağışçılarımızın destekleriyle güldüreceğiz. Kurban bağışları çocuklarımıza can verecek” diye konuştu.

“Bayram öncesi çocukları sevindirin”
7 yaşındaki oğlu Görkem Kurt lösemi hastası olan Şaziye Kurt, “2016 Ekim ayında teşhis kondu, lösemi hastası olarak. Şu anda tedavi bitti, idameye çıktık ama tabii bu uzun bir süreç. Şu anda her şey iyi, güzel gidiyor. Çok mutluyuz. Bu çocukların et yemesi gerekiyor ve her ay et veriyorlar bize. Kırmızı et bu çocukların sürekli kanlarını yükseltiyor, çok hoş bir şey bu da. Bu çocuklar böyle desteklerle, vakfa yardım eden insanlarla ayakta duruyor. Onların hepsine çok teşekkür ediyoruz bu çocukları unutmadıkları için. Kurban Bayramı yaklaşıyor, inşallah o zaman da bu çocukları düşünürler, onlar için bir bağış yaparlar. 5 lira, 10 lira bile olsa bu çok büyük bir katkı olur, bu çocuklar çok sevinir, bunlarla tedavilerini çok güzel yapmış olurlar. Bu kadar güzel el ele yardım olduğu için çok teşekkür ederim bütün yardım eden insanlara. Bu çocukların yüzlerini güldürüyorlar. Bayram öncesi çocukları sevindirin, çok isteriz. En ufak bir yardımınız bile olsa katlanır ve dünya kadar olur. Etlerinizi eğer yemezseniz LÖSEV’e bağışlayın. Bu çocukların et yemesi gerekiyor kanlarının yükselmesi için. Yardım edeceklere de şimdiden teşekkürler” ifadelerini kullandı.
LÖSEV, geçen yılın kurban bağışlarının son kısmını da hasta ve hasta yakınlarına dağıttı. Kurban Bayramı’nda LÖSEV’e vekalet verilen kurbanlar dini usullerle kesiliyor. LÖSEV’in hesabına bankalar, internet bankacılığı, elden PTT şubelerinden ve Alo LÖSEV hattı aracılığıyla bağış yapılabiliyor. LÖSEV, bu yıl kurban bağış miktarlarını yurt içi 860 TL, yurt dışı için 245 dolar veya 210 euro olarak belirledi.

Yazarlar