Siyaset Kürtçülüğü izah için Türkçülük örnek olmaz

Kürtçülüğü izah için Türkçülük örnek olmaz

20.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

BEŞ DÖNEM NE YAPTI GÖRDÜK: (Gökçek’in Cumhurbaşkanı ile görüşmede sizi aracı kıldığı iddiaları var) MHP dibi görünmeyen kuyudan su içmez. Melih Gökçek Bey, beş dönem yaptı. Ne kadar faydalı, hep beraber görüyoruz. Bizi toplumsal olarak çok hafife almayın. Kimseye arabuluculuk yapacak halimiz yok. Biz bildiğimizi okur, bildiğimizi yaparız. Gelip de bize şunu şöyle yapın dediklerinde biz ne diyeceğiz? Olur, başımız üzerine mi diyeceğiz? Bu konular bizi ilgilendirmez diyeceğiz.

Kürtçülüğü izah için Türkçülük örnek olmaz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni yasama yılı nedeniyle gazetecilerle yaptığı sohbette gündemi değerlendirdi. Bahçeli özetle şu mesajları verdi:
KÜRTÇÜLÜK/TÜRKÇÜLÜK YANITI: (Erdoğan’ın Kürtçülük/Türkçülük bölücülüktür ifadeleri) Bir tez olarak Misak-ı Milli kavramını kullanması tabidir. Sayın Cumhurbaşkanı Türkiye’deki Kürtçülük hareketini daha iyi anlaşılması açısından ve ona karşı bir tavır koyması açısından bir ifade kullanıyor. Sadece Kürtçülükten bahsettiği taktirde bir çok çevreden de eleştiri alacağını düşünüyor. Ama Türk, Türkçülük çok tarihsel kavramlardır. Bu milletin özellikle son 100-150 yılına varlığını koymuş olduğu kavramlardır. Kürtçülüğü izah etmek için Türkçülüğü örnek göstermek doğru değildir.
ERDOĞAN’I DİKKATE ALIRIZ: (Davutoğlu polemiği) Türkiye’de siyaseti belirleyici unsur Cumhurbaşkanlığı makamı olmuştur. Böyle bir durum karşısında biz, Sayın Davutoğlu’nun sözlerini değil, Cumhurbaşkanı’nın ifadelerini esas alır, dikkate alırız. Irak, Suriye ve terörle mücadelede Cumhurbaşkanı’nın ortaya koymuş olduğu tavır, tutarlıdır ve ülke için yararlıdır ve Sayın Cumhurbaşkanı da bu konuda kararlıdır. O bakımdan MHP olarak desteğimiz tamdır ve devam edecektir.
TANIDIĞIM ECEVİT’LE BAĞDAŞMAZ: (Erdoğan’ın Ecevit’in Clinton’la olan fotoğrafı ile ilgili sözleri) Rahmetli Bülent Ecevit’le 3,5 yıl çalışmış olan bir kişiyim. Cumhurbaşkanı’nın ifadeleri benim tanıdığım Ecevit ile bağdaşmaz. Ecevit’i eskiden sol-sağ kavramı içerisinde çok farklı değerlendirenler olmuştur, bu değerlendirmelerden bir tanesi de biziz. Ama 57. Hükümet döneminde Başbakan olarak milli konulardaki hassasiyetlerini gördükten sonra o da kendine has bir anlayışla, hattı zatında dik duruşu seven bir şahsiyettir, bu bakımdan ABD’linin karşısında el pençe divan durması anlamında bir duruş değildir o. Nezaketsizlik öbüründedir.
LAİKLİK İÇİN SIKINTI DEĞİL: (Müftülüklere nikâh yetkisi) Laiklik açısından hiçbir sakıncası olmaz, sıkıntı da yaratmaz. İmam nikâhını kaldıramadığınıza göre onu daha sağlıklı bir hale getirebilmek açısından ne yapmanız lazım? Müftü beylere aynen diğerleri gibi görevlendirme yaptırdığınız takdirde nikâhını yaptırsın.
SÜTÇÜ İSMAİL ELEŞTİRİSİ: (İsmail Küçükkaya eleştirisi) Yanlış anlamayın, ben ‘Sütçü İsmail’e (programında sürekli süt içtiği için bu ifadeyi kullanıyor) karşıyım. Fox TV’nin Küçükkaya’sına karşıyım ama şimdi bir ifade kullanılıyor. Diyor ki, ‘bir hanımefendi bakanın kocası ByLockçu çıkıyor’. Ne kadar doğru, neyin nesidir. Şimdi yetkililer diyor ki, ‘böyle bir olay yok’. Hanımefendi diyor ki, ‘benim beyimde ByLock yok’. Şimdi ne olacak bizim İsmail Bey, ne yapıyorsun sen? Topluma bir fayda getirmiyor.
KILIÇDAROĞLU DA DAHİL OLSUN: Türkiye’nin milli güvenlik konusu ve beka sorununda ben Cumhurbaşkanı’nı kararlı görüyorum, onu anlatmaya çalışıyorum. Bu konuda, şu parti, bu parti olmaz. Bu konuda, Kılıçdaroğlu Bey’in de dahil olmasında, kanaat belirtmesinde, tutarlılık içinde bugünkü politikaları desteklemesini de yararlı görüyorum ama tercih Kılıçdaroğlu Bey’indir, ona bir şey diyemeyiz.
PAZARLIK YOK: (Ak Parti ile MHP arasındaki yakınlaşma 2019 seçimlerinde bir ittifaka dönüşebilir mi?) Destek terörün ortadan kaldırılması, uluslararası sorunlarımızın çözülmesi, arkasından Türkiye’nin beka sorununu ortadan kalkması, istikrar, demokrasi, normalleşme süreci gelinceye kadar devam eder. Sonrası Allah kerim. Bizim kimseyle pazarlığımız yok.
SINAVSIZ ÜNİVERSİTE: (Başbakan’dan dönüş aldınız mı?) Biz kimseden dönüş almadık.
SIRA ADALARA DA GELİR: (Suriye’de tek çakıl taşı vermeyiz diyoruz ama batıda 16 ada sessiz sedasız Yunan askerinin işgalinde. Çelişki değil mi?) Bunu bir sıraya koyarsanız, kolay olur. Bizim ilkokula giden çocuklarımız kadar nüfusları var. Onun için sorun sıra meselesidir. Yani yiğitlik yaparken, sırtını duvarın dışına taşırmayacaksın. Usul neyse ona göre hareket edeceksin.

BEŞ DÖNEM NE YAPTI GÖRDÜK: (Gökçek’in Cumhurbaşkanı ile görüşmede sizi aracı kıldığı iddiaları var) MHP dibi görünmeyen kuyudan su içmez. Melih Gökçek Bey, beş dönem yaptı. Ne kadar faydalı, hep beraber görüyoruz. Bizi toplumsal olarak çok hafife almayın. Kimseye arabuluculuk yapacak halimiz yok. Biz bildiğimizi okur, bildiğimizi yaparız. Gelip de bize şunu şöyle yapın dediklerinde biz ne diyeceğiz? Olur, başımız üzerine mi diyeceğiz? Bu konular bizi ilgilendirmez diyeceğiz.

ERDOĞAN’I YANLIZ BIRAKMAYIZ: (Cumhurbaşkanıyla görüşmenizde İdlib’ten sonra Afrin’e müdahale gündeme geldi mi?) Düşüncelerimizi sormuştur. Görüşlerimizi anlattık. Terörle mücadelenin sonu alınıncaya kadar, Irak ve Suriye’de korsan devletçilikler kurulması kökten engelleninceye kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’nın parti olarak yanındayız, silahlı kuvvetlerinin de arkasındayız. Şu an için Sayın Cumhurbaşkanı’nı MHP yalnız bırakmaz.

Yazarlar