Siyaset ‘Kürtçülük yapan ülkenin düşmanı’

‘Kürtçülük yapan ülkenin düşmanı’

26.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türkiye üzerinde oynanan oyunları bozma çağrısı yapan Erdoğan, “Bu ülkede Türk’ü Kürt’e, Kürt’ü Türk’e düşürmek isteyenlerle beraber olmayın... Kürtçülük yaptığını söyleyenler, bu ülkeye düşmandır. Bunun Kürtlükle de alakası yoktur” dedi

‘Kürtçülük yapan ülkenin düşmanı’

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı’da “Her kim birliğimize saldırıyorsa, bilin ki hedefi bizlerin ve evlatlarımızın geleceğini karartmaktır.. Kürtçülük yaptığını söyleyenler, bu ülkeye düşmandır” dedi. Erdoğan, Ağrı Dörtyol Kavşağı’nda düzenlenen mitingde Ağrı’nın yıllarca terör gölgesi altında çok şey kaybettiğini belirterek, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

SAYAN KARDEŞİMİZ: Ağrı’nın artık şaha kalkmasının zamanı gelmiştir. Ağrı’nın huzuruna ve vizyonuna uygun bir belediye başkan adayı ile çıktık. Sayın Savcı Sayan kardeşimizin, söz konusu Ağrı olduğunda bu ülkede açamayacağı Allah’ın izniyle hiçbir kapı yoktur.

BURADAN SEÇİLEN ZAT: Belediye başkanını seçeceksin ondan sonra da burada çalışmayıp, çekip Ankara’ya gidecek. Böyle bir belediyecilik olur mu? Bu seçmenin oyuna saygısızlıktır. Bunları yaşadık mı? Yaşadık. Buradan seçilen zat gitti, bu defa da Muş’a, orada da durmayacak, inşallah zaten seçimi de kazanamayacak. Seçimden sonra oradan da çekip bir başka yere gidecek.

KAÇ KERE GELDİN? (CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “17 yıldır iktidardasınız, ne yaptınız?” dediğini hatırlatarak) Ağrı’ya 12 milyar liralık yatırım yaptık. Zaten sen, Ağrı’ya kaç kere geldin Bay Kemal? Burada ne oluyor, ne bitiyor, haberin var mı? Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide, tarımda bütün bu yatırımlar Ağrı’da yapıldı. Daha yapacağımız çok şey var. Sadece eğitimde 4 bin 654 yeni derslik inşa ettik. Şimdi Ağrı’ya bir bilim merkezi kazandırıyoruz. Bu merkez sayesinde gençlerimizin teknolojik yeniliklerle buluşmasını ve yetenekleri doğrultusunda eğitim almasını sağlayacağız. Bugün 12 bin öğrenciye sahip Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’ni şehrimize kazandırdık. Yükseköğrenim öğrencileri için 4 bin 668 kişi kapasiteli yurtları açtık. Bu arada İbrahim Çeçen Bey’in kardeşi de rahmetli olmuş, Allah’tan rahmet diliyorum...

Haberin Devamı

BÖLEMEYECEKLER: Kardeşlerim gelin şu oyunu da bozalım. Bu ülkede Türk’ü Kürt’e, Kürt’ü Türk’e düşürmek isteyenlerle beraber olmayın. Bizim Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Roman böyle bir derdimiz yok. Yaratılanı severiz, Yaradan’dan ötürü. Anlayışımız budur. Kürtçülük yaptığını söyleyenler, bu ülkeye düşmandır. Bunun Kürtlükle de alakası yoktur. Vatanımız 780 bin kilometrekare. Bu vatanı da bölemeyecekler. Onlara da gereken dersi, 31 Mart’ta vereceğiz. Devletimizi asla bölemeyecekler. Bugün ister Irak’ta ister Suriye’de olsun bölgemizde nerede bir Kürt kardeşimiz, Arap kardeşimiz diğer kökenlerden kardeşimiz varsa başı sıkıştığında aklına gelen ilk yer Türkiye’dir. Kobani’den gelen 300 bin Kürt kardeşimizi biz ağırlıyoruz. HDP mi ağırlıyor? Öyleyse 31 Mart’ta hesabı soralım. Bu devlet, hepimizin ortak devletidir. Bir zulümden kaçarak ülkemize gelen milyonlarca insana kökenini, meşrebini sormadık. Sınırlarımıza gelenlerin mağdur ve mazlum olup olmadığına baktık. Birileri Kürt kardeşlerimizin iradelerine kendi aklınca ipotek koyduğunu sanıyor. Kürt kardeşlerimizin iradesini, batıda götürüp CHP’ye, adı İYİ kendi karışık partiye, geçmişiyle isminden başka ilgisi kalmayan Saadet’e peşkeş çekiyor.

Haberin Devamı

BUNLAR İSTİKLAL MARŞI'MIZIN DÜŞMANI: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir programda, CHP’nin Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül’ün İstiklal Marşı’nı okumadığını vurgulayan Erdoğan, “Çünkü HDP, İstiklal Marşı’mızın düşmanıdır, bayrağımızın düşmanıdır. Toplantılarında bir tane Türk bayrağı göremezsiniz. Dolayısıyla 31 Mart’ta bunlara gereken dersi vermemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Osmanlı tokadı atın’

(Alandakilere, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin görüntülerini izleterek) Bu adam Kürt değil biliyor musunuz? Ama benim Kürt kardeşlerimin üzerinden menfaat sağlamaya çalışıyor. Çıkarcı, ne idüği belirsiz birisi... Bu ülkeyi, 780 bin kilometrekareyi bölemeyeceksiniz. Buna gücünüz yetmez, bu millet size prim vermez... Bugüne kadar hiçbir zorbalığa baş eğmeyen Ağrı, bu terörist destekli zorbalara da hak ettikleri Osmanlı tokadını sandıkta vuracaktır.

‘Kürtçülük yapan ülkenin düşmanı’

Beş bin kişiye istihdam müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nike’ın Ağrı’da fabrika kuracağını ve beş bin kişiye istihdam sağlayacağını açıkladı. Ağrı’ya 3 atık su arıtma tesisi kazandıracaklarını, bölünmüş yol uzunluğunu 16 kilometreden 379 kilometreye çıkardıklarını vurgulayan Erdoğan, “Bundan ne CHP ne HDP anlar. Bunların böyle bir derdi yok. Bunlar sadece çukur açar. Bunlar çukur, çöp, terör, bunun dışında hiçbir şey yok” dedi.

Haberin Devamı

Ağrı’ya daha büyük hizmetler getireceklerini dile getiren Erdoğan şöyle devam etti: “Ağrı’yı ülkemizin en büyük et üssü yapacağız. Tekstilde, Ağrı’yı bölgemizin en önemli üretim merkezi haline getireceğiz. Buradan tüm tekstilcilerimize bir mesajım var. Tekstilcilerimizi gözden çıkarmak bir yana özellikle Ağrı gibi yoğun istihdama ihtiyaç duyduğumuz bölgelerimizde ciddi teşviklerle desteklemeyi sürdüreceğiz. İnşallah şimdi uluslararası bir marka, Nike buraya geliyor, fabrikayı kuruyor ve 5 bin istihdam sağlayacak. Bu, uluslararası bir marka.”

Erdoğan, “Türkiye’nin gücü de huzur da zenginliği de birliğinden, beraberliğinden, kardeşliğinden geçiyor. Her kim birliğimize saldırıyorsa, bilin ki hedefi bizlerin ve evlatlarımızın geleceğini karartmaktır. Her kim kardeşliğimize saldırıyorsa, bilin ki hedefi bu ülkeyi ve bu milleti tıpkı çevremizde gördüğümüz örneklerde olduğu gibi yerle yeksan etmektir. Her kim ezanımıza bayrağımıza, değerlerimize, İstiklal Marşı’mıza saldırıyorsa, bilin ki hedefi bize saldırmaktır” diye konuştu.

‘Gönüllerimize sınır çizdirmeyiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisince Muş Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen mitingde şunları söyledi:

KARŞELİĞİMİZE LEKE SÜRDÜRMEYİZ: Her bir karış toprağında bir yiğit yatan bu vatana öyle kuru sözle değil imanla, aşkla büyük bir tutkuyla bağlıyız. Tam 40 yıldır ‘Yaratılanı Yaradan’dan ötürü seviyoruz’ diyoruz. Tam 17 yıldır ahseni takvime hayran olmuşuz, hayranıyız. Buyurun Müştak Babalar gibi bu milletin kardeşliği için çalışıyoruz. Kim ne derse desin gönüllerimize asla sınır çizdirmeyiz. Kim ne yaparsa yapsın ebedi kardeşliğimize leke sürdürmeyiz.

MUŞ’A YAPILAN ESERLER: Bir taraftan yılların ihmalini gideriyor, diğer taraftan CHP zihniyetinin insanımızın yüreğinde açtığı yaralara şifa olmaya çalışıyoruz. Bölgelerimiz arasında artık gelişmişlik farkı olmasın, Ankaralının faydalandığı hizmetlerden Muşlu, Ağrılı, Vanlı kardeşlerim de faydalansın diye gayret gösteriyoruz. (Muş’ta yapılan yatırımları kalabalığa izleterek) Halep oradaysa arşın burada. Ben, Bay Kemal gibi değil, sadece Muş’a yapılan eserlerle konuşuyorum. Muş’a 17 yılda 11,5 katrilyon liralık yatırım yaptık. Elbette hem CHP hem de ruh ikizi HDP’ye rağmen yatırımlara devam edeceğiz.

ALDATMACA BİR ADAY: Şimdi burada bir partinin başkan adayı var. Buradan Ağrı’ya gitmişti. Ağrı’dan seçimi kazandı, orada durmadı. Hemen onun yanında bir de eş başkanı vardı. O da malum bıraktı eş başkana, çekti geldi Ankara’ya. Bu seçmene saygısızlık değil mi? Karşınıza aldatmaca bir aday çıkarılıyor. Pazar günü öyle bir ders verin ki ‘Bizi aldatacak, birilerine verilecek oyumuz yok’ deyin.

İlk kitabını paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kütüphane Haftası nedeniyle Twitter’dan videolu bir paylaşım yaptı. Erdoğan #ilkKitabım etiketiyle paylaştığı videoda, “Bu benim hikayem. Çocukluğumun ilk hayali, almak için haftalarca uğraştığım o 8 ciltli kitabın hikayesi bu. Şimdiki kütüphanemde, o kitaplar hala baş köşede durur. Sayfalarını açınca çocukluğum kokar, annem kokar. Dedim ki kendi kendime, insan hayal ettiği müddetçe insan. Çocuklar, sizin de kitaplarınız ve bu ülke için büyük hayalleriniz olsun” ifadelerini kullandı.