Dünya Kurtlara karşı yürüyüş!

Kurtlara karşı yürüyüş!

12.10.2017 - 11:48 | Son Güncellenme:

Fransa’nın Lyon kentinde ilginç bir gösteri vardı. Yüzlerce koyun, kurtlara karşı kentin sokaklarına salındı.

Kurtlara karşı yürüyüş

Fransa’da koyun sürüsü sahipleri, kurtları korumaya yönelik yasayı protesto etmek için, yüzlerce koyunla Lyon kentinde eylem yaptı. Göstericiler, hayvanlarının bu yasa yüzünden öldüğünü ve büyük maddi sıkıntı çektiklerini ifade etti. Dövizlerden birinde “Yılda her yıl 10 bin hayvanı kurtlar öldürüyor” yazdığı görüldü.

Haberin Devamı

Pazartesi gerçekleştirilen gösteride konuşan Fransa Ulusal Koyun Federasyonu Başkanı Michele Boudoin, kurtların verdiği zararın her yıl arttığını söyledi. "2004’te verdikleri zarar 1.5 milyon euro iken, bu yıl 26 milyon euro seviyelerinde. Bu kadarı fazla. Bir noktada, çiftçiler ile kurtlar arasında seçim yapmak zorundalar" dedi.

Fransa’da kurtların soyunun 1930’larda tükendiği tahmin ediliyor. 1990’larda İtalyan Alpleri’nden gelen bir çift kurdun üreyerek, bölgedeki kurt sayısını 360’a kadar çıkardığı gözlemleniyor.

Yeni 5 yıllık hükümet planına göre, kurtların çok az kısmının seçilerek öldürülmesine izin verilecek. Ancak çiftçiler sürülerine saldırılması durumunda, kurtlara ateş edebilmek istiyor.