Siyaset Kurtuluş ruhu birleştirdi

Kurtuluş ruhu birleştirdi

20.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmak için Bandırma Vapuru’yla Samsun’a ayak basmasının 100’üncü yıl dönümü, Tütün İskelesi’nde kutlandı. Törene katılan tüm liderler birlikte fotoğraf çektirerek Kurtuluş ruhuna uygun olarak birlik ve beraberlik mesajı verdi

Kurtuluş ruhu birleştirdi

Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele ateşini yaktığı 19 Mayıs 1919’un 100. yılı törenleri liderleri bir araya getirdi. Samsun’daki görkemli törenlere binlerce vatandaş katılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek törende buluştu, daha sonra birlikte fotoğraf verdi. Erdoğan konuşmasında “Güvenlikte ve ekonomide saldırı dalgası halen bitmiş değildir. İçeride ve dışarıda ülkemize kurulan bir tuzağı bozuyor daha güçlü gelecek için azmimizi yeniliyoruz. Birileri hala döviz kurunu, faizi, enflasyonu uluslararası piyasalarda aleyhimizde oluşturulan havayı, gizli açık ambargoları, yaptırım tehditlerini, hukuksuz nice işlemleri kendi mecrasında yürüyen işler gibi görüyor olabilir. Ama biz arkasındaki tezgahı çok iyi biliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmak için Bandırma Vapuru’yla Samsun’a ayak basmasının 100’üncü yıl dönümü, Tütün İskelesi’nde kutlandı. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli, Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, DSP Genel Başkanı Aksakal, BBP Genel Başkanı Destici, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, milletvekilleri ile çok sayıda bürokrat katıldı. Kılıçdaroğlu, Bahçeli’nin de aralarında olduğu liderler Erdoğan’dan yaklaşık yarım saat önce tören alanındaki yerlerini aldı. Erdoğan alana geldikten sonra tüm liderlerle tek tek tokalaştı. Tören sonrası tüm liderler Bandırma Vapuru maketinin önünde birlikte fotoğraf çektirdi.

Haberin Devamı

Kurtuluş ruhu birleştirdi

Kurtuluş ruhu birleştirdi

‘Türkiye’yi daha ileri taşıyalım’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 100’üncü Yıl Törenleri’ne katılan muhalefet partilerinin genel başkanları ve gençlerle çekilmiş fotoğrafını paylaştı. Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Haydi... Milli mücadele ruhuyla, ele ele, gönül gönüle vererek, Türkiye’yi daha ileri taşıyalım” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Kalın ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve muhalefet partilerinin genel başkanlarının birlikte çekilmiş fotoğrafını Twitter hesabından “19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nda Samsun’dan güzel bir kare” mesajıyla paylaştı. ANKARA Milliyet

Kurtuluş ruhu birleştirdi

‘Tuzakları bozuyoruz’

16 Mayıs’ta İstanbul’dan çıkan ve Bandırma Vapuru’nun rotasını izleyen 182 gencin içinde yer aldığı Piri Reis gemisi de dün sabah Samsun’a ulaştı. 81 ilden gelen 182 genç ile Samsun Büyükşehir Belediyesi Dragon ve Kürek takımı Erdoğan’a 81 ilden gelen toprak ve Türk bayrağı verdi. Erdoğan, Türk bayrağını 3 kere öpüp alnına götürdükten sonra teslim aldı.

Kürsüye gelen Erdoğan törende yaptığı konuşmaya 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak başladı. Erdoğan özetle şu mesajları verdi:

BEKA VURGUSU: Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını tazimle yad ediyorum. Anadolu’ya ayak bastığımız günden bugüne kadar ülkemizin ve milletimizin bekası için gözlerini kırpmadan hayatlarını feda eden tüm şehitlerimize, gazilerimize, kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Gazi Mustafa Kemal, bir asır önce bugün herhangi bir kişi olarak değil Osmanlı’nın en gelecek vaat eden subaylarından biri olarak ayak basmıştır. Geleneğimizde devlet ismi ve yöneticileri değişir ama ona ebed müddetlik vasfı anlayış hep baki kalır. Aslında ismi, bayrağı, coğrafyası değişmiş olsa da devletimiz hep tektir.

Haberin Devamı

HAFIZAMIZDAN SİLİNMEYECEK: Bugün 19 Mayıs’a Samsun’dan başlayarak Cumhuriyetin kuruluş yılı olan 29 Ekim 2023’e kadar sürecek bir dizi 100. Yıl etkinliğine başlıyoruz. Çanakkale’nin 100. yılını muhteşem kutladık. Samsun’a çıkışla başlayıp 22 Haziran Amasya Tamimi’ni, 23 Temmuz Erzurum Kongresi’ni, 4 Eylül Sivas Kongresi’ni coşkulu şekilde anacak muhasebemizi yapacak, hedefleri tazeleyeceğiz.

TEZGAHI ÇOK İYİ BİLİYORUZ: Birileri hala döviz kurunu, faizi, enflasyonu uluslararası piyasalarda aleyhimizde oluşturulan havayı, gizli açık ambargoları, yaptırım tehditlerini, hukuksuz nice işlemleri kendi mecrasında yürüyen işler gibi görüyor olabilir. Ama biz arkasındaki tezgahı çok iyi biliyoruz. İçeride ve dışarıda ülkemize kurulan bir tuzağı bozuyor daha güçlü gelecek için azmimizi yeniliyoruz.

Gençlerden söz istiyoruM: Gençlerimizden bir söz istiyorum. 19 Mayıs ruhunu ilk günkü heyecanıyla yaşatmaya var mısınız? 29 Ekim’de ilan ettiğimiz cumhuriyetimize ilk değil son devletimiz olduğu bilinciyle sahip çıkmaya var mısınız? İşe geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlik bu. İşte Asım’ın nesli bu. İşte dosta güven düşmana korku veren gençlik bu.

Haberin Devamı

Kurtuluş ruhu birleştirdi

‘Kızıl elmamız muasır medeniyetlerin üstü’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun’da gençler ve sporcularla iftar programında buluştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katıldığı iftarda konuşan Erdoğan özetle şunları söyledi:

FETRET DÖNEMİ YAŞAYAN: Zorluklar karşısında yılmadık, saldırılar karşısında asla geri adım atmadık. Üstlendiğimiz her görevde sizi kimliğini taşımaktan, vatandaşı olmaktan iftihar duyacağınız bir ülkede yaşatmak için ter döktük. Milli iradeye kast eden elleri ümitlerini bize bağlamış gençlerimizden aldığımız özgüvenle hezimete uğrattık. Son 17 yılda 82 milyonun kardeşliğini, muhabbetini de büyüttük. Milletimizin üzerine serpilmiş ölü toprağını sizlerden aldığımız heyecanla temizledik. Uzun yıllar fetret dönemi yaşayan bu ülkeyi cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımlarıyla tanıştırdık. Milletimizin emanetini asla yere düşürmeyecek büyük ve güçlü Türkiye davamıza sadakatle hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Bugün gururluyuz, coşkuluyuz bugün milletçe tarihimizin en önemli yıldönümlerinden birine şahitlik ediyoruz.

Haberin Devamı

KIZIL ELMA: Unutmayın, her milletin bir hedefi, davası uğruna ölümü göze aldığı bir kızıl elması vardır. Bizim kızıl elmamız da muasır medeniyetler seviyesinin üstünde, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasıdır. Tarih yazan, çağ açıp çağ kapatan, tüm insanlığın umudu bu milleti tekrar liderliğe taşımaktır. Biz son 17 yıldır milletimizin kollarına vurulan prangaları tek tek parçaladık. Öz yurdunda yıllarca parya muamelesi gören insanımıza yeniden özgüven aşıladık. Saldırılar ne kadar büyük olursa olsun, hasımlarımız ne kadar güçlü olursa olsun her türlü zorluğun üstesinden gelinebileceğine dair inancı 82 milyonun tüm fertlerine kazandırdık. Türkiye bugünkü seviyelere akrebin kıskacından geçerek gelmiş, tüm kazanımlarını bedel ödeyerek elde etmiştir.

‘Kutlu emaneti geleceğe taşıyın’

SAVRULMAKTAN KURTULAMAZ: Tüm yokluk ve sıkıntılara rağmen milletimizin nasıl 7’den 70’e özgürlük mücadelesi verdiğini bugün çok daha iyi anlıyoruz. Tarih milletler için zaferlerinden ve hezimetlerinden ders çıkardıkları bir ibret vesikasıdır. Tarih bilinci olmayan milletlerin geleceği de karanlıktır, meçhuldur. Kendi mazisine bigane kalanlar, geçmişlerini ihmal ve inkar edenler, tıpkı kuru yaprak misali sağa sola savrulmaktan kurtulamazlar. Bir dönem unutturulan, insanımızın hafızasından silinmek istenen şanlı tarihimizin önemli günlerini yeniden büyütmeye çalışıyoruz. Buradaki her bir kardeşimin kutlu bir emanet gibi 19 Mayıs’ta verilen mesajı son nefesine kadar taşıyıp gelecek kuşaklara teslim edeceğine inanıyorum.