Kuru Ciltler İçin Nemlendirici Seçimi

Cilt tipine göre nemlendirici seçmek dikkatle yapılması gereken bir işlem. Benim gibi kuru bir cildiniz varsa sizler için kuru ciltler için nemlendirici seçimi yaparken dikkat etmeniz gerekenleri araştırdım.

Adı üstünde kuru ciltler nemlendiriciye en çok ihtiyaç duyan ciltlerdir ancak her nemlendirici de iyi gelmez. Misal benim cildim kuru, pul pul dökülüyor ve nemlendirici sürmezsem geriliyor ama yağlı bir nemlendirici sürünce de rahat edemiyorum. Cilt kuru olunca kırışıklık ve çatlamalara da daha meyilli oluyor. İnce çizgiler güldüğüm zaman kırışan noktalarda hemen yerleşiyor. Dolayısıyla da çok sık nemlendirmem gerekiyor.

Haberin Devamı

Nem fakiri adeta Sahra Çölü gibi bir cildiniz varsa yoğun içerikli nemlendiriciler kullanmalısınız. Lakin cildi nemlendireceğim derken de yağ dengesini bozmamalısınız. Özellikle gliserinli kremler uzmanlar tarafından kuru ciltler için öneriliyor. Gliserinli kremler cildi derinlemesine besliyor ve ciltteki yağ dengesini koruyormuş. Aynı zamanda esnekliğe de zarar vermiyor.

Swiss Image nemlendirici yorumlarım blog sayfamda:

https://www.gizemaydogan.com/swiss-image-krem-yorumlari/

Kuru bir cildiniz varsa gece nemlendirici sürmeden yatmamanızı öneririm. Ben gece daha yoğun bir krem veya cilt yağı kullanıyorum. Gündüz rahatsız eden yağlı his gece uyuduğum için yaşanmıyor ve bu sayede sabah cildim yumuşacık ve neme doymuş şekilde uyanabiliyorum.

Kuru ciltliler için nemlendirici seçimi kadar sürme sıklığı da önemli. Maksimum 4-5 saatte bir nemlendiriciyi tazelemekte fayda var.

Kesin denemelisin dediğiniz bir nemlendirici var mı?

Bana yazın <>

Gizem Aydoğan Blog

Facebook sayfam: Güzellik 101

Twitter.com/aydogangizem

Instagram/gizemaydogan

Mail: