Kuru ciltler kışın nelere dikkat etmeli?

Kuru ciltler özellikle kış aylarında pul pul dökülerek istenmeyen durumlara sebep olabilir. Zaten yeterince nemlenmediği ve koruyucu sebum salgılanamadığı için kuru kalan cildiniz soğukla birlikte iyice kurumaya başlayacaktır. Ama kuru bir cilde sahip olan kişilerin de kışın bazı şeylere dikkat ederek cilt güzelliğini korumaları mümkün. Eğer cildiniz kuru ise kış aylarında aşağıdaki listedeki önerileri dikkate almanız gerekiyor;

1. Daha fazla nemlendirme

Kışın cildiniz daha fazla neme ihtiyaç duyar. Özellikle yağ bazlı nemlendiriciler kuru ciltler için daha uygun olacaktır ve ciltte nemin daha uzun süre tutulmasını sağlayacaktır.

Haberin Devamı

2. Mutlaka bol su için

Kışın su içmeyi unutuyoruz. Bir çok insan ilaç içmiyorsa neredeyse kış aylarında hiç su içmiyor. Eğer cilt tipiniz kuru ise siz de pek su tüketmiyorsanız cildinize yapabileceğiniz en büyük kötülüklerden birisini yapıyorsunuz demektir. Günde en az 8 su bardağı su içmeye özen gösterin.

3. Dudaklar için ekstra nemlendirme

Kış aylarında cildinizin en hassas bölgeleri olan dudaklarınız daha fazla kurur ve çatlar. Bunu önlemek içi dudak balmları kullanarak sürekli nemlenmesini sağlayabilirsiniz. Dudaklarınızın üzerindeki ölü deriyi yumuşak bir diş fırçası yardımı ile dökebilirsiniz.

4. Nemli ortamlar

Evde ve işyerinde bulunduğunuz ortamı nemlendirebiliyorsanız mutlaka nemlendirin. Eğer alerjiniz yoksa nemlendirme makineleri kuru ciltler için oldukça faydalı cihazlardır.

5. Ellerinizi koruyun

Eldivenleri sadece kar yağdığında kar topu oynamak için değil soğuk aylarda çatlaklardan ve kurumadan korumak için de kullanın.

6. Temizleyiciler de nemlendirebilir

Kullandığınız günlük temizlik ve duş ürünlerinin nemlendirici özellikte olanlardan olmasına dikkat edin.

7. Aşırı sıcak sudan kaçının

Banyoda aşırı sıcak su ile duş almayın ve de banyo yapmayın. Özellikle uzun sürelerde sıcak suya maruz kalan ciltler daha çok kurur.

Cilt Bakımı Uzmanı - Arzu Yurt