İçerdiği hayvansal olmayan protein ve lifli yapısı ile kırmızı etten bir eksiği bulunmadığı için kuru fasulye vejetaryen beslenme için de iyi bir alternatif yiyecektir. Kuru fasulye Sağlıklı beslenme diyetleri için de rahatlıkla tercih edilebilecek bir yiyecektir. Protein ve anorganik Tuzlar açısından çok zengin olan kuru fasulye, kemik yapısının güçlenmesine de yardımcı olmaktadır. Gıda uzmanları üzerinde önemle durulması gereken konunun, kuru bakliyatın pişirilmesi olduğunu belirtiyor. Çünkü dikkatli pişirilmediğinde vitamin ve Mineral değerlerinde ciddi kayıplar meydana gelebilmektedir. Protein ve anorganik tuzlar bakımından çok zengin olan kuru fasulye, kemik yapısının güçlenmesine de yardımcı oluyor. Romatizma, siyatik ve böbrek rahatsızlıklarına karşı ilaç tedavisi etkisi yaratır. Kalp ve damar tıkanıklıklarını önler. Kandaki kötü kolesterolü düşürür. Kuru fasulye sinirleri de kuvvetlendirir.