Geleneksel sofra
Geleneksel sofra İstanbul’un tarihi lokasyonu Üsküdar’da yer alan Address Hotel Istanbul’da iftar sofralarına özel dört farklı set menü seçeneği sunuluyor.
23.03.2024 Pazar
Saçma bir tava ile simit kebabının ümidi!
Saçma bir tava ile simit kebabının ümidi! Türk mutfağında israf yoktur. Yoktan var ederiz yemekleri. Gaziantep mutfağı da bu gibi çok lezzet barındırır. “Saçma tava” ile “Simit kebabı” da pratik yemek zekâsının ürünleridir.
8.01.2023 Kültür Sanat
Haftanın mekanları...
Haftanın mekanları... SERCAN KISMET Anadolu mutfağı Six Senses Kocataş Mansions İstanbul’daki Avlu Restaurant, her biri Anadolu mutfağından özenle seçilmiş lezzetlerden oluşan iftar menüsü ile Ramazan ayında misafirlerini bekliyor...
9.04.2022 Cadde
MasterChef'te eleme potasına kimler gitti? 30 Kasım MasterChef dokunulmazlığı kim, hangi takım kazandı?
MasterChef'te eleme potasına kimler gitti? 30 Kasım MasterChef dokunulmazlığı kim, hangi takım kazandı? Kırmızı ve mavi takım yarışmacıları, haftanın ilk takım oyununa çıktı. Pazartesi günü yeni takımlar oluşturuldu ve ilk takım oyununda dolmalar konseptinde yarışmacılar mücadele verdi. 5 farklı dolma çeşidi en iyi şekilde yapıldı. Peki, MasterChef'te dokunulmazlığı kim kazandı?
1.12.2021 Cadde
Kız kardeş dayanışması
Kız kardeş dayanışması Gıda sektöründe faaliyet gösteren girişimci kadınları desteklemek amacıyla hayata geçirilen “Kız Kardeşim Hibe Programı”nı kazanan kadınlar güçlenerek büyüyor.
18.09.2021 Gündem
Pandemi sürecinde kurutmalık fiyatları yarı yarıya düştü
Pandemi sürecinde kurutmalık fiyatları yarı yarıya düştü Gaziantep’in yöresel ürünlerinden olan kurutmalıkların fiyatı salgın nedeniyle yarı yarıya düşerken, kurutmalık satıcıları talebin artmasıyla kargolara yetişemiyor.
10.01.2021 Ekonomi
Sumak nedir? - Sumaktan yapabileceğiniz 5 lezzetli tarif
Sumak nedir? - Sumaktan yapabileceğiniz 5 lezzetli tarif Sumak Akdeniz mutfağında kullanılan en sağlıklı baharatlar arasında yer alır. Özellikle yemeklere ekşi bir aroma kazandıran sumak, birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Sumak sağlık açısından da çeşitli ve güçlü kimyasal maddeler içermektedir. Peki, sumak nedir? Sumağın faydaları nelerdir? Sumak hangi yemeklerde kullanılır? Tüm bu sorulara ek olarak sizin için sumaktan yapabileceğiniz 5 lezzetli tarif paylaştık.
6.07.2021 Bilgi
Yemekle pişen şef
Yemekle pişen şef Sade Beş Denizler’in mutfağının başındaki şef Deniz Şahin, geleneksel lezzetleri özgün reçetelerle yaşatıyor
18.01.2020 Cumartesi
Haftanın mekanlar...
Haftanın mekanlar... Yeniköy’de misafirlerine kapılarını açan Fonduralı, kendine özgü dokusu ve birbirinden lezzetli yemekleriyle, misafirlerini ağırlıyor...
4.01.2020 Cadde
Kilosu 200 lira
Kilosu 200 lira Muğla’da kış aylarında tüketilmek amacıyla bu yılın mahsulüyle hazırlanan bamya, biber, kabak ve patlıcan gibi sebzelerin kuruları, pazar tezgahlardaki yerini aldı...
13.08.2019 Ege
Kilosu altınla yarışıyor!
Kilosu altınla yarışıyor! Muğla mutfağında önemli yer tutan kışlık kuru sebzeler, satıcıların tezgahlarını süslüyor. Kuru patlıcan kilosu 200 TL'den satışa sunuluyor.
11.08.2019 Ekonomi
Günün iftar menüsü: 17. gün
Günün iftar menüsü: 17. gün Günün iftar menüsünün 17. gününde; pirinçli yoğurt çorbası, çok sevilen zeytinyağlı kuru patlıcan dolması, mantarlı et sote ve fincanda kadayıf tatlısı tarifini paylaştık. İşte 17. günün iftar menüsü...
6.07.2021 Bilgi
Patlıcanı kurutup, ihraç ediyorlar
Patlıcanı kurutup, ihraç ediyorlar AYDIN'ın Nazilli ilçesinde yarım asırdan bu yana süren patlıcan kurutma işi, 600 ailenin geçim kapısı haline geldi. Üretici Turgut Karaefe,  "Ürünleri en iyi şartlarda kurutarak ambalajlayıp, dünyanın birçok ülkesine gönderiyoruz. Bu sene Arap ülkelerine de gidecek. Kuru dolmalık patlıcanların yüzde 60'ı ihraç edilirken, yüzde 40'ı ise iç piyasada değerlendiriliyor" dedi.
19.07.2018 Ekonomi
Patlıcanı kurutup, ihraç ediyorlar
Patlıcanı kurutup, ihraç ediyorlar AYDIN'ın Nazilli ilçesinde yarım asırdan bu yana süren patlıcan kurutma işi, 600 ailenin geçim kapısı haline geldi. Üretici Turgut Karaefe,  "Ürünleri en iyi şartlarda kurutarak ambalajlayıp, dünyanın birçok ülkesine gönderiyoruz. Bu sene Arap ülkelerine de gidecek. Kuru dolmalık patlıcanların yüzde 60'ı ihraç edilirken, yüzde 40'ı ise iç piyasada değerlendiriliyor" dedi.
19.07.2018 Ekonomi
Salamura ile lezzeti katla
Salamura ile lezzeti katla Mutfaktaki iklim değişir de Akdeniz olursa, bu gerçekten iyi gelir mi? Akdeniz tipi beslenme modelinden, bir zeytinyağlı yorumuna...
21.05.2019 Diğer
Lokanta Nevnihal'dan Ramazan özelmenüsü
Lokanta Nevnihal'dan Ramazan özelmenüsü Lokanta Nevnihal, Ramazan ayı boyunca hem göze hem de mideye hitap eden menüsü ile akıllarda kalmaya hazır.
10.05.2018 Tatil
'Çerkez kızıyım, hakkımı yemeyelim'
'Çerkez kızıyım, hakkımı yemeyelim' Emre Saygı’nın hazırlayıp sunduğu 'Hadi Be'nin konuğu, oyuncu Ecem Üstündağ oldu.
19.03.2018 Cadde
Adanalı kadınların elinden yöresel lezzetler
Adanalı kadınların elinden yöresel lezzetler Hilton İstanbul Bosphorus’ta yer alan Lalezar Meyhanesi kaybolmaya yüz tutmuş lezzetleri geleceğe taşımak misyonuyla, mart itibarıyla yeni bir konsepte başladı: “Yerel Mutfak Global Lezzet”.
2.03.2018 Cumartesi
Yerel Mutfak Global Lezzet
Yerel Mutfak Global Lezzet Hilton İstanbul Bosphorus’un en gözde mekanlarından biri olan Lalezar Meyhanesi, “Yerel Mutfak Global Lezzet” kapsamında Adana’nın, patlıcan güveç, kuzu şiş kebap, kuru patlıcan dolması gibi en meşhur yemeklerini misafirlerine sunacak.
İstanbul’un sokak lezzetleri bir arada
İstanbul’un sokak lezzetleri bir arada Emaar Square Mall, aralık ayı boyunca Sokak Lezzetleri Festivali’ne ev sahipliği yapıyor.
8.12.2017 Cumartesi
Gönüllü tanıtım elçisi Tanyeli
Gönüllü tanıtım elçisi Tanyeli İstanbul-Sydney arası mekik dokuyan oryantal Tanyeli, 60 bin kişinin ziyaret ettiği, Türk yemek kültürünün tanıtımı için yapılan 'Test of Turkey 2017' festivalinin kapanışında sahneye çıktı.
15.11.2017 Cadde
Nazilli'de oyuluyor, dünyaya yayılıyor!
Nazilli'de oyuluyor, dünyaya yayılıyor! Aydın’ın Nazilli İlçesinde 62 yıl önce Abdullah Gandak tarafından başlatılan patlıcan oymacılığı işi, bugün Gandak'ın torunlar tarafından dünyaya açıldı. Patlıcanı yaş olarak satamayınca oyduktan sonra kurutup dünyaya satan aile mahallelinin de geçim kapısı oldu.
17.10.2017 Ekonomi
Nazilli'de oyuluyor, dünyaya yayılıyor!
Nazilli'de oyuluyor, dünyaya yayılıyor! Aydın’ın Nazilli İlçesinde 62 yıl önce Abdullah Gandak tarafından başlatılan patlıcan oymacılığı işi, bugün Gandak'ın torunlar tarafından dünyaya açıldı. Patlıcanı yaş olarak satamayınca oyduktan sonra kurutup dünyaya satan aile mahallelinin de geçim kapısı oldu.
17.10.2017 Ekonomi
Torbalı’nın kurutulmuş domatesi Maraş’a model
Torbalı’nın kurutulmuş domatesi Maraş’a model Kurutulmuş biber, isot, kuru patlıcan ilk akla gelen üretim bölgelerinden olan Kahramanmaraş, yeni üretim modelleri için rotasını Torbalı’ya çevirdi.
16.10.2017 Ege
Nazilli, dolmalık biberle de güldü
Nazilli, dolmalık biberle de güldü Nazilli, kuru patlıcandan sonra dolmalık biber ihracatıyla da adını duyurdu. Üretici Turgay Karaefe, 400 ton biberin yüzde 65’ini dışarıya sattıklarını belirtti
1.08.2017 Ege

Benzer Haber Etiketleri