Siyaset Kutlu doğum yerine Mevlid-i Nebi haftası

Kutlu doğum yerine Mevlid-i Nebi haftası

25.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle tartışma yaratan ve 15 Temmuz’un ardından kaldırılan kutlu doğum haftası etkinlikleri için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ilginç bir adım attı.

Kutlu doğum yerine Mevlid-i Nebi haftası

MEB’in önemli gün ve haftalar takviminde yer almayan kutlu doğum etkinlikleri, tarihi değiştirilerek, “Mevlid-i Nebi” ismiyle yeniden programa eklendi.

‘Çocuklar katılsın’

MEB, 81 ilin milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazı ile kasım ayı sonunda düzenlenecek etkinliğe ilköğretimden başlayarak tüm çocukların katılması talimatını verdi.

Diyanet’in kararıyla 1989’dan itibaren her yıl nisanda Hz. Muhammed’in doğumunu kutlamak için düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri yeni adıyla ilk kez bu yıl düzenlenecek.

FETÖ ile irtibatlı olduğu yönündeki tartışmalar nedeniyle yeni Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın adını ve tarihini değiştirdiği etkinlikler, bu yıl kasımın son haftasında, “Mevlid-i Nebi Haftası” olarak kutlanacak. Bu yeni düzenlemenin ardından MEB’den ilginç bir adım geldi. MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 81 il ve ilçelerine gönderilen yazıda bütün okullarda etkinlikler düzenlenmesi talimatı verildi.

MEB’in 2015’te alışma takvimine eklediği, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ise 2016-2017 eğitim- öğretim dönemi için takvimden çıkardığı Kutlu Doğum Haftası, “Mevlid-i Nebi” ismiyle bu yıl nisan ayı için yeniden takvime alındı. Bakan İsmet Yılmaz adına Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz tarafından imzalanarak bütün illere gönderilen yazıda, “Mevlid-i Nebi” etkinlikleri için bütün okulların bilgilendirilmesi talimatı verildi.

‘Doğru anlatılsın’

Genel müdürlük, etkinlikler kapsamında imam hatip lisesi meslek dersleri, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ile “din, ahlak ve değerler” kapsamındaki seçmeli derslerin öğretiminin desteklenmesini istedi.

Ayrıca bakanlık tüm ilköğretim ve ortaöğretim okullarında “peygamberin güzel ahlakı ve örnekliğinin doğru bir şekilde anlatılması” için 29 Kasım’daki Mevlid Kandili ile kasım ayının son haftası boyunca “Mevlid-i Nebi Haftası” adıyla etkinlikler düzenlenmesi talimatını verdi.