Son dakika kuymak haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kuymak gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kuymak haber sayfamızda...
Damaklara dokunan lezzet! Tam kıvamında Kıbrıs tatlısı tarifi
Yumuşacık keki üstüne dökülen şerbet ve kreması ile damaklarda enfes bir tat bırakan Kıbrıs tatlısı misafirlerinize ikram edebileceğiniz en lezzetli tariflerden birisi. Hem şerbetli hem de pasta gibi görünüşü ile kendine hayran bırakan bu tarifi tutturmak için tam kıvamında yapmak şart. İşte damaklara dokunan bu lezzetin tarifi…
Uzadıkça uzayan kuymak tarifi! Karadenizli usta aşçı püf noktasını verdi
Karadeniz yöresinin en lezzetli tariflerinden biri olan kuymak yapımı oldukça zordur. Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezi olan bu tarifte peyniri uzadıkça uzamamız gerek. Kuymak yaparken dikkat etmemiz gereken bazı püf noktalar var. Karadenizli aşçı kuymak yapımının püf noktasını verdi.
Tam Kararında Tarifler
Muhlama tarifi
MALZEMESİ:
3 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı mısır unu150 gram kolot peyniri (çeçil de olur, hiçbiri yoksa kaşar bile olur)1 su bardağı su
YAPILIŞI:
Tereyağını tavaya alıp eritelim...
Ekin Uzunlar hemşehrileriyle hasret giderdi
Ekin Uzunlar, yeni şarkısı 'Sıra Sende'yi müzikseverlerin beğenisine sundu. Klibin yönetmenliğini Murad Küçük üstlendi. Uzunlar'ın memleketi Trabzon'da gerçekleştirilen çekimlerde dansçılar da yer aldı.
Sümela Manastırı’na ziyaretçi akını!
Türkiye’nin en önemli inanç turizmi merkezlerinden biri olan Trabzon’un Maçka ilçesi Altındere Vadisi’ndeki tarihi Sümela Manastırı’nda yaklaşık 6 yıl önce başlayan restorasyon ve kaya güçlendirme çalışmaları sona erdi. Son yılların en yoğun günlerini yaşayan Sümela Manastırı'nda şu an ışıklandırma çalışmaları sürerken şapellerin bulunduğu alana da yürüyüş yolu yapılacak.
“Gönlü zengin bir soframız var”
Ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ ile karavanında bayram, sofralar ve ötesine bir yolculuk ettik. Zengin bir sofra kültürümüz olduğunu anlatıyor Aslantuğ ve “Zenginliği şımarıklıktan değil; kıtlıktan da yaratabilmiş, gönlü zengin bir sofradan bahsediyorum. Ve onun zamana mühürlü adabından” diye vurguluyor.
Türk mutfağında kahvaltı ne zaman ortaya çıktı? 'En önemli öğün' diyorlar ama...
Tüm dünyada güne başlarken en önemli öğün sabah kahvaltısı olarak bilinir. Ancak son günlerde kahvaltının tarihinden yola çıkarak yararlı mı yoksa zararlı mı olduğuna dair yeni bir tartışma karşımıza çıkıyor. Peki, kahvaltı kültürü nasıl ortaya çıktı, günün en önemli öğünü gerçekten kahvaltı mı, kahvaltı zararlı mı, sabah kahvaltısı yapılmazsa vücudu nasıl etkiler? Bakın işin uzmanları ne diyor! İşte kahvaltının tarihinden sağlık için önemine kadar merak edilen tüm detaylar...
Trabzon Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır? İçindekiler Nelerdir?
Trabzon peyniri, mıhlamanın olmazsa olmazı olan bir peynir çeşididir. Karadeniz tarafında bulunan dağlık alanların elverişli olması ile birlikte bu bölgede hayvancılık ön plana çıkar. Bu nedenle de Trabzon'da peynir üretimi oldukça çok miktarda yapılıyor. Trabzon peyniri nedir, nasıl yapılır sizler için derledik.
Doğu Karadeniz: Doğanın doruk noktası
İnsanıyla, şivesiyle, yemekleriyle, doğasıyla adeta farklılıklar bölgesi Doğu Karadeniz... Bölgeyi diğerlerinden farklı kılan şey nedir, hiç düşündünüz mü? Her bir yerin güzelliklerle dolu olduğunu hayal edebilirsiniz. Bu bölgenin insana verdiği keyfi ve huzuru bir gezi turu kıvamında birlikte hissetmeye ne dersiniz?
Salgına rastlanmayan Uzungöl'e turistler akın etti
Trabzon'un Çaykara ilçesinde, corona virüs salgınına karşı alınan tedbirlerin ardından normalleşme kapsamında yeni sezona başlayan dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl misafirlerini ağırlamaya başladı. Bugüne kadar vaka tespit edilmeyen doğa harikası Uzungöl'e gelen ziyaretçilere, yörenin meşhur lezzeti kuymak ikram ediliyor.
SOSYALLİĞE KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ...
Durum sandığımızdan ciddi mi? Yoksa fazla mı abartıyoruz? Açıkçası Avrupa’nın binlerce vaka tespit edildiğinde almakta geciktikleri önlemleri, bizim virüs bir elin parmağı kadar kişiye yayılmışken uygulamaya koymamız önemli...
4 kişilik aile, yedikleri kuymaktan zehirlendi!
Düzce’nin Gümüşova ilçesinde 4 kişilik aile, yedikleri kuymaktan zehirlendi. Hastanede tedaviye alınan Saliha Akça'nın hayati tehlikesinin olduğu, eşi Gürbüz Akça ve çocukları Irmak (15) ve Gündüz Alp (3) Akça'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
“Yerel Mutfak Global Lezzet Projesi” Karadeniz’in incisi Trabzon’u ağırlıyor
Hilton İstanbul Bosphorus’un Anadolu’nun yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla 2018 yılında hayata geçirdiği “Yerel Mutfak Global Lezzet” projesi, yeni yılın ilk lezzet durağında, sebze ve balık ağırlıklı sağlıklı bir mutfak kültürüne sahip olan Trabzon’u ağırlıyor.
Mıhlama (kuymak) nasıl yapılır? Mıhlama tarifi...
Mıhlama, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde bolca tüketilen yemeklerden bir tanesi... Mıhlama eşsiz tadı nedeniyle her zaman ilgi görürken tarifi de merak ediliyor. Peki, Mıhlama (kuymak) nasıl yapılır?
Kuymak ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.