Ekonomi Kuyumcular Odası’nın Yeni başkanı Atayık

Kuyumcular Odası’nın Yeni başkanı Atayık

21.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Genel Kurulu’nda 536 oy alan Mustafa Atayık yeni genel başkan seçildi. Sektörde birlik mesajları veren Atayık, İKO’ya hizmeti geçen tüm başkanlara teşekkür ederek yeni dönemde sektörün her anlamda birlik içinde hareket ederek sorunlara çözüm üreteceğini açıkladı.

Kuyumcular Odası’nın Yeni başkanı Atayık

İKO Genel Kurulu’ndaki seçimlerde Norayr İşler’in yeniden aday olurken, eski başkanlardan Ahmet Karbeyaz ve Mücevher İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Mustafa Atayık da adaylığını açıkladı.

Haberin Devamı

Çekişmeli bir seçim

Çekişmeli geçen genel kurulda sert eleştiriler dile getirilirken, İKO üyeleri Norayr İşler yönetiminin faaliyet raporunu, denetim raporunu ve mali hesaplarını ibra etmedi.

Beyaz liste ile seçime katılan eski başkan Ahmet Karbeyaz 83 oy alırken, eski başkan Norayr İşler 307 oy aldı. Turuncu liste ile yarışan Mustafa Atayık ise iki adayın oylarının toplamından daha fazla oy alarak 536 oyla İstanbul Kuyumcular Odası’nın yeni başkanı oldu.

Başkanlık seçiminden sonra İKO üyelerine seslenen Mustafa Atayık, şunları söyledi:

“Bizden önceki tüm başkanlarımızın gerçekleştirdikleri hizmetler için teşekkür ediyoruz. İKO bundan sonra kuyumcu esnafının, atölyecinin; yani bu sektörün gerçek emekçilerinin sorunları için çalışacak. İKO’nun işi olmayan şeylerle uğraşmayacağız; ama bu konunun sahibi olan meslektaşlarımıza destek olacağız. Mesele sorunları çözmek, birbirimizi hırpalamak değil. Sonucun sektörümüze hayırlı olmasını temenni ediyor ve tüm sektör mensuplarımızı ülkemiz için daha çok çalışmaya davet ediyorum.”

Haberin Devamı

Seçim kampanyası süresinde kendisine destek veren herkese tek tek teşekkür ettiğini belirten Atayık, öncelikli sorunların başında merdivenaltı olarak tabir edilen kayıtdışı faaliyet gösteren kişilerin geldiğini belirtti.