Gündem Kuzey İrlanda hakkında her şey

Kuzey İrlanda hakkında her şey

02.05.2018 - 18:37 | Son Güncellenme:

Kuzey İrlanda, İrlanda Cumhuriyeti’nin kuzey bölgesinde yer alan Birleşik Krallık’a bağlı özerk bir ülkedir. Birleşik Krallığı oluşturan ülkeler içerisindeki en küçük ülkedir. Başkenti Belfast olan Kuzey İrlanda, doğası, yiyecek ve içecekleri ile turistlerin ilgisini çeken ülkelerden biridir.

Kuzey İrlanda hakkında her şey

Kuzey İrlanda vize istiyor mu?

Haberin Devamı

Kuzey İrlanda, Türk vatandaşlarından ülkeye girişlerinde vize istemektedir. Kuzey İrlanda’ya gitmek için Birleşik Krallık vizesi almanız gerekmektedir. Almış olduğunuz Birleşik Krallık vizesi ile İngiltere, Galler ve İskoçya’ya da giriş yapabilirsiniz. Başka bir ülkeden almış olduğunuz Schengen vizesi ile Kuzey İrlanda’ya giriş yapmanız ne yazık ki mümkün değildir.

Kuzey İrlanda’ya ulaşım nasıl yapılır?

Bir ada ülkesi olan Kuzey İrlanda’ya ulaşımın en kolay yolu uçak ile gitmektir. Feribot ile gitme imkanı bulunuyor olsa da, bu yolculuk uzun sürmektedir.

Kuzey İrlanda’da ne yenir ne içilir?

Kuzey İrlanda mutfağı İngiliz mutfağı ve kültürü ile çok yakındır. Kuzey İrlanda barları ile meşhurdur. Ünlü siyah birasını herkesin severek içtiği barlar ve eğlence mekanları, gece hayatını seven kişiler için çok idealdir. Crown Pub, ünlü siyah birayı deneyebileceğiniz en gözde mekanlardandır.

Haberin Devamı

Sabah kahvaltılarınızı ünlü English Breakfast ile yapabilirsiniz. Meşhur Ulster Fry sosisi ve ada ülkesi olmanın getirdiği avantajla bolca deniz ürünleri yiyebilirsiniz.

Kuzey İrlanda seyahati için en uygun zaman

Kuzey İrlanda, ılıman deniz iklimine sahip bir ülkedir. Hava tahminlerinin çoğu zaman tutmadığı ve aniden bastıran yağmurları ile ünlüdür. İngiltere iklimi ile büyük benzerlik gösteren iklimi, güneşli havaların aniden yağmura dönmesine neden olabilmektedir. Kuzey İrlanda seyahati için en uygun zamanlar ilkbahar ve yaz aylarıdır.

Kuzey İrlanda’da nereleri görmeliyim?

Kuzey İrlanda’nın başkenti ve en turistik şehri olan Belfast’ta yer alan, Belfast Şehir Konağı, Albert Anıtı, Parlamento Binası, Belfast Eye ve Botanik Bahçe mutlaka görülmesi gereken yerlerdir. Küçük bir şehir olan Belfast’ı turistler için düzenlenen otobüs turları ile de gezmeniz mümkündür.