Tatil Kuzey ışıkları uzun bir süre izlenemeyecek!

Kuzey ışıkları uzun bir süre izlenemeyecek!

12.12.2017 - 15:34 | Son Güncellenme:

Kuzey en büyük doğa fenomenlerinden biri olan kuzey ışıkları uzun bir süre gözlemlenmeyebilir. Güneşin belirli periyotlarla girdiği 11 yıllık döngünün yakında başlayacak olması Aurora Borealis olarak da adlandırılan kuzey ışıklarının izlenmesine engel olabilir.

Kuzey ışıkları uzun bir süre izlenemeyecek

Kuzey ışıkları, İzlanda, Norveç, İsveç, Finlandiya, Rusya, Grönland, Alaska ve Kanada'dan izlenebilen doğanın en güzel olaylarından biri. Her yıl binlerce turist, bu doğa harikasına tanıklık etmek için kuzey ülkelerine gidiyor. Havanın açık olduğu gecelerde gözlemlenebilen bu doğa olayı güneşin içine gireceği bir döngü nedeniyle uzun bir süre gözlemlenememe ihtimaliyle karşı karşıya.

Haberin Devamı

Kuzey ışıkları uzun bir süre izlenemeyecek

Aurora Borealis ya da diğer adıyla kuzey ışıkları, iyonosferde meydana gelmektedir. Hem kuzey hem de güney yarımkürelerin 60 - 72 enlemlerinde meydana gelen bu doğa olayı sırasında ortaya çıkan muhteşem görüntüler çoğu insanın şahitlik etmek isteyeceği bir güzelliğe sahip.

Güneşin yakında gireceği Solar Minimum döngüsü ile bölgeye ulaşan güneş ışınlarını minimum seviyeye indirecek.Yaklaşık olarak 11 yıl süren bu süreç yakında başlayacak. 2020 yılında da en düşük seviyeye ulaşacak. Bu da özellikle 2020 yılının kuzey ışıklarını gözlemlemek isteyenler için muhtemelen en şansız yıl olacak.

2017 sonrası 11 yıl boyunca aynı durumun devam edecek olması, çok sayıda fotoğrafçı ve doğa tutkununu kuzey ışıklarını izlemek için bu kış bölgeye akın etmesine neden oldu.