Tatil Kuzeyde bir vaha: Mont Saint Michel

Kuzeyde bir vaha: Mont Saint Michel

09.01.2018 - 14:18 | Son Güncellenme:

Mont Saint Michel, Fransa'nın simgelerinden biri. Kuzeydeki Normandiya kıyılarında bulunan Mont Saint Michel, sahip olduğu görselliğiyle dikkat çekiyor. Çok eski çağlardan beri stratejik öneme sahip olan Mont Saint Michel, günümüzde turist akınına uğruyor.

Kuzeyde bir vaha: Mont Saint Michel

Mont Saint Michel, haklı bir şekilde Fransa'nın simgelerinden biri konumunda. Kuzeyin uçsuz bucaksız kumsalları üzerinde yer alan Mont Saint Michel, günümüzde çok az sayıda insanın yaşamasına rağmen turist akınına uğrayan bir yer. Couesnon Nehri'nin ağzında bulunan Mont Saint Michel, gel-git etkisiyle müthiş görüntülere ev sahipliği yapmakta. İşte Mont Saint Michel hakkında bilinmesi gerekenler.

Haberin Devamı

Kuzeyde bir vaha: Mont Saint Michel

Mont Saint Michel nerede? Nasıl gidilir?
Mont Saint Michel, Fransa'nın kuzeyindeki Normandiya bölgesinde yer alır. Couesnon Nehri kıyısındaki Mont Saint Michel, Avranches kasabası yakınındaki bir ada komünüdür. 100 hektarlık bir alanı kaplayan Mont Saint Michel, UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilmiştir.

Paris'in kuzeybatısında bulunan Mont Saint Michel'e gitmenin en kolay yolu bir tren yolculuğu yapmak. Paris'teki Montparnesse Garı'ndan kalkan Rennes treniyle yaklaşık iki saatlik bir TGV yolculuğunun ardından Rennes'e ulaşıp buradan da 15 avro civarı bir ücret karşılığı otobüsle Mont Saint Michel'e ulaşmak mümkün.

Kuzeyde bir vaha: Mont Saint Michel

Mont Saint Michel hakkında bilinmesi gerekenler...
Mont Saint Michel bir ada komünüdür. Manş Denizi'ne 600 metrelik bir uzaklıkta yer alan Mont Saint Michel, denizin gel-gitleri nedeniyle suların çekilmesinden ötürü yürüyerek de ulaşılabilir. Deniz suyunun çekilmesiyle birlikte büyük bir sonsuzluğun ortasındaymış gibi duran Mont Saint Michel fotoğrafçılar kadar turistlerin de hayranlıkla izledikleri bir yerdir.

Haberin Devamı

Kuzeyde bir vaha: Mont Saint Michel

90 metre yüksekliğindeki bir kayanın üzerine inşa edilen Mont Saint Michel Kilisesi, 15. yüzyıldaki 100 Yıl Savaşları sırasında bölgeyi İngilizlere karşı korumak için Fransız garnizonunun bulunduğu bir kale olarak da kullanıldı.

Sekizinci yüzyılda inşa edilen Mont Saint Michel Kilisesi, bir dönem önemli isimlerin hapsedildiği bir yer olarak da biliniyor. Dünyaca ünlü yazar Victor Hugo, Mont Saint Michel'in restorasyonu için bir kampanya düzenlemiş ve ada hakkında dikkat çekmeyi başarmıştı. Günümüzde 44 kişinin yaşadığı Mont Saint Michel, kilisesi, şapeli ve konutlarıyla bir mimari bütünü oluşturmaktadır. Suların yükseldiği dönemde karayla tek bağlantının bulunduğu Mont Saint Michel, toplamda 60 binanın yer aldığı bir adadır.

Kuzeyde bir vaha: Mont Saint Michel

Ortaçağ'ın gotik mimarisinin yansıtan kulesi ve diğer yapılarıyla Mont Saint Michel, tarih ve sanata meraklı turistlerin ilgi odağı konumunda. 44 kişinin yaşadığı Mont Saint Michel yılda bir milyon ziyaretçiyi günübirlik olarak ağırlıyor. 1877'de karayla bağlantısının kurulması amacıyla 1600 metre uzunluğunda bir köprünün inşa edildiği Mont Saint Michel'in dikkat çekici yanlarından biri de 44 kişinin yaşadığı köy bölgesidir.

Haberin Devamı

Kuzeyde bir vaha: Mont Saint Michel

Günübirlik ziyaretler kadar Mont Saint Michel'de konaklamak da mümkün. 113 yıllık La Mére Poulard Oteli, adanın en dikkat çekici konaklama yerlerinden biri. Dünyaca ünlü isimlerin fotoğraflarıyla süslü duvarlara sahip olan otel, özellikle balayı çiftlerinin tercihi. Adada kalabileceğiniz bir diğer otel de Hotel Saint Pierre. Adanın zirvesinde yer alan kiliseye ulaşmak için sayısız merdiveni tırmanmak gerekiyor. Ancak sabırlı olup bu mesafeyi katedince karşınızda uçsuz bucaksız bir manzara bulacaksınız.

Hazırlayan: İhsan Dindar