Gündem KYK burs başvuruları nasıl yapılır? 2018 KYK burs başvuruları son gün tarihi!

KYK burs başvuruları nasıl yapılır? 2018 KYK burs başvuruları son gün tarihi!

17.10.2018 - 07:58 | Son Güncellenme:

KYK burs başvuruları tüm hızıyla sürüyor. Bu yıl KYK bursu almak isteyen binlerce öğrenci merakla KYK burs başvuruları nasıl yapılır ve KYK burs başvurularında son gün ne zaman sorularının cevaplarını arıyor. İşte 2018 KYK burs ücretleri ve KYK ile ilgili son gelişmeler...

KYK burs başvuruları nasıl yapılır 2018 KYK burs başvuruları son gün tarihi

KYK burs başvuruları nasıl yapılır? KYK burs başvuruları başladı. 21 Ekim'de sona erecek KYK burs başvuruları ile ilgili öğrenciler KYK bursları ne kadar ve KYK burs-kredileri ne zaman ödenecek sorularının cevaplarını arıyor. İşte KYK bursları ile ilgili son detaylar...

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERECEK?

Haberin Devamı

2018-2019 eğitim öğretim yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’na girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile hâlen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf (ön lisans, lisans, özel yetenek, ek kontenjan, yüksek lisans ve doktora) öğrencilerinin burs/kredi başvuruları 15–21 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları da burs/kredi başvurusunda bulunabiliyor.

15–21 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden alınacak başvurularda, öğrencilerin öğrenim bilgilerini kontrol etmeleri ve başvuruyu doğru bir şekilde tamamlamaları gerekiyor.

KYK’nın burs/kredi hizmetinden yararlanmak isteyen öğrencilerin 21 Ekim Pazar günü saat 23.59’a kadar başvurusunu tamamlaması gerekiyor. Başvurusunda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler de aynı tarihler arasında bilgilerini güncelleyebilecek.

Haberin Devamı

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, KYK tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ve öğrenim kredisi tahsis edilecek.

KYK BURS-KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK burs-kredi başvurusu için tek bir yerden başvuru yapmak yeterli. KYK burs -kredi başvuruları https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresi üzerinden, e - devlet sistemine giriş yapılarak başvuru sağlanıyor.

KYK BURS - KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR? NE ZAMAN ÖDENECEK?

*Lisans 500 TL
*Yüksek Lisans 1.000 TL
*Doktora 1.500 TL oldu.

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.