Gündem KYK bursu hangi durumlarda kesilir?

KYK bursu hangi durumlarda kesilir?

14.11.2018 - 09:45 | Son Güncellenme:

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından açıklanan KYK burs başvuru sonuçları ardından öğrencilerin merak ettiği noktalar oldu. KYK bursu alma hakkı kazanan öğrenciler, KYK bursunun hangi durumlarda kesileceğini araştırıyor. Peki KYK kredisi almak hakkı kazanan öğrenciler, krediyi bursa dönüştürebiliyor mu?

KYK bursu hangi durumlarda kesilir

Eğitim hayatı boyunca madd anlamda devlet tarafından destek görmek isteyen öğrencilerin sonuçları dün belli oldu. KYK burs ve ya kredi hakkı kazanan öğrenciler taahhütname onayı sonrasında, KYK burs ve ya kredi almaya başlayacak. Taahhütname onayında bulunmayan öğrencilerin KYK urs ve ya kredi isteği olumsuz sonuçlanacak. Peki KYK bursundan yararlanmak isteyip, kredi hakkı kazanan öğrenciler ne yapmalı? Kredi, bursa dönüştürülür mü?

Haberin Devamı

KREDİ BURSA DÖNÜŞTÜRÜLÜR MÜ?

Kredi almakta iken durumunda sonradan değişiklik olanlardan; Yönetim Kurulunca belirlenen ‘öncelikli burs verilecek öğrenciler’ kapsamına giren öğrencilerin kredileri bu durumlarını belgelendirmek kaydıyla öğrencilerin durumunda meydana gelen değişikliği izleyen ödeme döneminden itibaren bursa dönüştürülmektedir. Bu durumda bulunan öğrencilerin dilekçe ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlük adresine posta yoluyla ya da bizzat müracaat etmesi gerekmektedir.

BURS HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

Başarısız olma,
Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarılma veya geçici olarak uzaklaştırılma
Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
Öğretim kurumunun kapatılması,
Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alma,
Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

Haberin Devamı

BURS-KREDİ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yazarlar